Posts

Featured Post

Cara Melepaskan Tekanan

Image
Sekarang ramai yang mengalami masalah tekanan perasaan tak kira peringkat umur dan background, masing-masing ada masalah sendiri.    Coba berkawan dengan alam semula jadi. berkawan dengan alam adalah terapi yang terbaik untuk semua masalah dan penyakit. Belum coba belum tahu kan... so rasai perubahannya contoh kalau pergi mendaki gunung hirup udara segar, pergi pantai dengar deruan ombak dan pergi air terjun mandi air terjun yang airnya amat sejuk sampai menusuk  ketulang memang feel dia, best sangat... boleh melegakan stress, tenangkan fikiran dan bawa balik positif vibe. Tiada siapa yang boleh lari dari masalah dan tekanan, tapi bagaimana kita nak melepaskan tekanan dengan cara baik. Kalau pendam kasihan badan kita ler.. itu yang macam-macam sakit akan datang, seperti gunung berapi yang tunggu masa nak meletuskan laharnya... Sayangi diri anda🥰...

Aplikasi Edit Foto Jadi Video

Image
Korang aida nak share apps yang tengah viral sekarang, aplikasi edit foto jadi video contoh aida edit foto aida jadi video pengantin yang konon tengah gayakan busana  pengantin bollywood, nak feeling macam retis hidustan hahaha... Banyak lagi  feature pada aplikasi tersebut, nama aplikasi dia adalah Tempo Ai composite Video macam-macam option memang seronok nak mengedit best sangat lah, aplikasi tempo tu ada 3hari percobaan secara percuma lepas tu kene bayar beb.. tapi tak mahal lah setahun cuma rm52ringgit 99kupang sahaja. Meh aida tunjuk kejadian video yang lepas aida edit, ghahaha mula-mula aida tengok muka sendiri  gelak besau seyes ar.. macam betul-betul dalam hati canggih ek nijam, badan orang muka kita, sekarang memang tengah femes aplikasi swap wajah. korang nak download senang je pergi kat play store. Antara tampilan template👇👇👇👇 Untuk buat marketing pun boleh banyak template yang boleh diguna pakai, pilih aje yang sesuai.  Semoga bermanfaat.

Cara Daftar Google Adsense

Image
Posting kali ni, aida nak share cara daftar google adsense kat blog korang... Untuk newbie yang belum tahu apa itu google adsense, aida terangkan serba sedikit. AdSense adalah program periklanan berbasis CPC (cost-per-click) yang kemungkinan pemilik blog boleh menjana pendapatan dari iklan yang dipasang diblog korang best kan bunyinya?. Sambil menyelam minum air haaa gitew peribahasa dia... Kita buat posting diblog sambil itu kita pasang iklan, pengunjung datang ke blog, lepas tu ternampak iklan produk atau service yang dicari haaa kan memudahkan kerja mereka. Oke cara-cara nak daftar adsense👇 Klik earnings Isi maklumat yang diperlukan. Dah siap submit tunggu email diluluskan. Sebelum tu team google akan review dulu blog kita layak tak untuk adsense ni.   Yeaahhh diluluskan dah boleh start jana pendapatan, janji korang rajin posting tarik pengunjung ke blog korang. Yang mana dah submit tapi tak diluluskan korang boleh tengok video dibawah. Selamat mencoba dah semoga berjaya.

Promosi Youth Skincare Oktober 2021

Image
Shaklee memang tak pernah yang tak best, bulan oktober ni promosi youth skin care, bila korang beli Cleanser + Toner Percuma moisturizer spf 50 tahu.. wows sangat kan promosinya!! berharga rm206.50sen. Satu tiup aida pakai 4bulan penggunaan, yelah sebab selalu keluar COD kan... customer aida ada yang 1tiub tu tahan sampai 6@8 bulan dia pakai moisturizer tu. Memang jimat puas pakai, mau tak jimat cara gunanya ambik setitik je  pelempap dihujung jari, kemudian sapukan keseluruh muka memang kulit korang jadi lembap tak kering, tak kira nak keluar atau duduk dirumah mesti guna spf ni. Apa Kebaikan Produk Youth 1.Cleanser bertindak sebagai make up remover  tidak mengeringkan kulit muka melembapkan kulit muka bersifat soap free dan pH rendah berfungsi sebagai scrub mampu mengurangkan masalah blackhead dan whitehead bersifat anti radang mengecutkan jerawat mengawal masalah kulit muka berminyak 2.Toner mengecilkan pori  mengawal masalah kulit muka berminyak bersifat exfoliating dan menanggalka

Demam Campak

Image
Apa itu demam campak  (measles) ? Merupakan antara penyakit berbahaya semasa diperingkat kanak-kanak yang disebabkan oleh virus measles. Kebanyakan kes demam campak berlaku kepada kanak-kanak dibawah umur satu tahun karena mereka belum menerima pelalian demam campak. TANDA-TANDA DEMAM CAMPAK -Demam panas (suhu tinggi) -Ruam merah kecil -Selesema dan hidung berair -Batuk -Mata merah berair atau konjuktivitis Demam campak boleh menyebabkan komplikasi berikut -Pneumonia (radang paru-paru) -Jangkitan telinga yang boleh menyebabkan pekak -Mata merah, bengkak dengan lelehan berair atau nanah yang boleh menyebabkan buta -Radang otak (encephalitis) -Kematian PENYEBAB DEMAM CAMPAK -Demam campak disebabkan oleh virus campak -Virus disebabkan melalui titisan kecil air liur dan titisan hidung yang terpercik semasa batuk, bersin atau bercakap -Virus juga boleh tersebar apabila menyetuh permukaan yang tercemar -Virus mampu bertahan selama 2 jam dipermukaan yang terkontaminasi GOLONGAN BERISIKO -Bayi

Mengapa Perlu Ambil Vaksin Covid-19?

Image
Diluar sana yang belum ada kesadaran ambil vaksin,  jom kita sama-sama bantu frontliner untuk turunkan angka kes covid yang sejak kebelakangan ni mencanak naik, ditambah lagi dengan datangnya virus baru varian delta yang semakin mengganas, lambat rawat maut menanti.  Situasi terkini kes covid sehingga 10 ogos 2021 nak capai 20ribu, angka yang tinggi juga. Sebab apa kita perlu ambil vaksin Covid-19? -Saya tidak mahu dijangkiti covid-19. -Saya dapat melindungi diri, ahli keluarga dan komuniti jangkitan virus covid-19. -Apabila saya mempunyai perlindungan diri yang mencukupi patuh SOP norma baharu dan pengambilan vaksin, sektor ekonomi boleh beroperasi semula. -Saya akan menyumbang kepada pembentukan imuniti kelompok. -Vaksin covid-19 ini adalah selamat digunakan kerana ia telah berdaftar dan telah diluluskan oleh bahagian regulatori farmasi (NPRA). -Kesan sampingan pengambilannya adalah ringan dan bersifat sementara. -Hukum penggunaan vaksin adalah harus dan ia wajib diambil oleh golonga

Tutorial Masukkan Gambar diHTML

Image
Kadang ada orang tanya bagus juga, ada idea nak menulis apa hehehe. Tanya apa tu tahu-tahu terus tulis tanya je😂?  Ada kawan tanya cara nak masukkan gambar keblog atau ubah gambar jadi koding, kalau dah siap tulis senang bila-bila ada orang tanya tinggal forward link, untuk rujukan aida juga kalau lama tak buat kadang memang lupa haru juga nak mengingat terkial-kial. Contoh aida nak ubah gambar jom jana pendapatan modal RM35. first korang dah siapkan gambar yang nak diubah ke koding. oke kita terus ke web  https://imgur.com/ Korang upload gambar kat new post, oo iye tu hari aida guna fon nak layari web imgur ni serius tampilan dia beza puas ku cari new post tak jumpa, so korang guna laptop atau pc sonang keje, beso pun beso nampak semua hahaha... kat hp sebenarnya bole juga korang kene tukar setting dia jadi view laptop atau pc nak setting lagi kan leceh. Pilihlah gambar yang korang nak tukar. Klik kat gambar ada titik 3 kanan atas klik kat situ lepastu ambik link. Pilih kode yang bel