Posts

Featured Post

Cara Daftar Google Adsense

Image
Posting kali ni, aida nak share cara daftar google adsense kat blog korang... Untuk newbie yang belum tahu apa itu google adsense, aida terangkan serba sedikit. AdSense adalah program periklanan berbasis CPC (cost-per-click) yang kemungkinan pemilik blog boleh menjana pendapatan dari iklan yang dipasang diblog korang best kan bunyinya?. Sambil menyelam minum air haaa gitew peribahasa dia... Kita buat posting diblog sambil itu kita pasang iklan, pengunjung datang ke blog, lepas tu ternampak iklan produk atau service yang dicari haaa kan memudahkan kerja mereka. Oke cara-cara nak daftar adsenseπŸ‘‡ Klik earnings Isi maklumat yang diperlukan. Dah siap submit tunggu email diluluskan. Sebelum tu team google akan review dulu blog kita layak tak untuk adsense ni.   Yeaahhh diluluskan dah boleh start jana pendapatan, janji korang rajin posting tarik pengunjung ke blog korang. Yang mana dah submit tapi tak diluluskan korang boleh tengok video dibawah. Selamat mencoba dah semoga berjaya.

Promosi Youth Skincare Oktober 2021

Image
Shaklee memang tak pernah yang tak best, bulan oktober ni promosi youth skin care, bila korang beli Cleanser + Toner Percuma moisturizer spf 50 tahu.. wows sangat kan promosinya!! berharga rm206.50sen. Satu tiup aida pakai 4bulan penggunaan, yelah sebab selalu keluar COD kan... customer aida ada yang 1tiub tu tahan sampai 6@8 bulan dia pakai moisturizer tu. Memang jimat puas pakai, mau tak jimat cara gunanya ambik setitik je  pelempap dihujung jari, kemudian sapukan keseluruh muka memang kulit korang jadi lembap tak kering, tak kira nak keluar atau duduk dirumah mesti guna spf ni. Apa Kebaikan Produk Youth 1.Cleanser bertindak sebagai make up remover  tidak mengeringkan kulit muka melembapkan kulit muka bersifat soap free dan pH rendah berfungsi sebagai scrub mampu mengurangkan masalah blackhead dan whitehead bersifat anti radang mengecutkan jerawat mengawal masalah kulit muka berminyak 2.Toner mengecilkan pori  mengawal masalah kulit muka berminyak bersifat exfoliating dan menanggalka

Demam Campak

Image
Apa itu demam campak  (measles) ? Merupakan antara penyakit berbahaya semasa diperingkat kanak-kanak yang disebabkan oleh virus measles. Kebanyakan kes demam campak berlaku kepada kanak-kanak dibawah umur satu tahun karena mereka belum menerima pelalian demam campak. TANDA-TANDA DEMAM CAMPAK -Demam panas (suhu tinggi) -Ruam merah kecil -Selesema dan hidung berair -Batuk -Mata merah berair atau konjuktivitis Demam campak boleh menyebabkan komplikasi berikut -Pneumonia (radang paru-paru) -Jangkitan telinga yang boleh menyebabkan pekak -Mata merah, bengkak dengan lelehan berair atau nanah yang boleh menyebabkan buta -Radang otak (encephalitis) -Kematian PENYEBAB DEMAM CAMPAK -Demam campak disebabkan oleh virus campak -Virus disebabkan melalui titisan kecil air liur dan titisan hidung yang terpercik semasa batuk, bersin atau bercakap -Virus juga boleh tersebar apabila menyetuh permukaan yang tercemar -Virus mampu bertahan selama 2 jam dipermukaan yang terkontaminasi GOLONGAN BERISIKO -Bayi

Mengapa Perlu Ambil Vaksin Covid-19?

Image
Diluar sana yang belum ada kesadaran ambil vaksin,  jom kita sama-sama bantu frontliner untuk turunkan angka kes covid yang sejak kebelakangan ni mencanak naik, ditambah lagi dengan datangnya virus baru varian delta yang semakin mengganas, lambat rawat maut menanti.  Situasi terkini kes covid sehingga 10 ogos 2021 nak capai 20ribu, angka yang tinggi juga. Sebab apa kita perlu ambil vaksin Covid-19? -Saya tidak mahu dijangkiti covid-19. -Saya dapat melindungi diri, ahli keluarga dan komuniti jangkitan virus covid-19. -Apabila saya mempunyai perlindungan diri yang mencukupi patuh SOP norma baharu dan pengambilan vaksin, sektor ekonomi boleh beroperasi semula. -Saya akan menyumbang kepada pembentukan imuniti kelompok. -Vaksin covid-19 ini adalah selamat digunakan kerana ia telah berdaftar dan telah diluluskan oleh bahagian regulatori farmasi (NPRA). -Kesan sampingan pengambilannya adalah ringan dan bersifat sementara. -Hukum penggunaan vaksin adalah harus dan ia wajib diambil oleh golonga

Tutorial Masukkan Gambar diHTML

Image
Kadang ada orang tanya bagus juga, ada idea nak menulis apa hehehe. Tanya apa tu tahu-tahu terus tulis tanya jeπŸ˜‚?  Ada kawan tanya cara nak masukkan gambar keblog atau ubah gambar jadi koding, kalau dah siap tulis senang bila-bila ada orang tanya tinggal forward link, untuk rujukan aida juga kalau lama tak buat kadang memang lupa haru juga nak mengingat terkial-kial. Contoh aida nak ubah gambar jom jana pendapatan modal RM35. first korang dah siapkan gambar yang nak diubah ke koding. oke kita terus ke web  https://imgur.com/ Korang upload gambar kat new post, oo iye tu hari aida guna fon nak layari web imgur ni serius tampilan dia beza puas ku cari new post tak jumpa, so korang guna laptop atau pc sonang keje, beso pun beso nampak semua hahaha... kat hp sebenarnya bole juga korang kene tukar setting dia jadi view laptop atau pc nak setting lagi kan leceh. Pilihlah gambar yang korang nak tukar. Klik kat gambar ada titik 3 kanan atas klik kat situ lepastu ambik link. Pilih kode yang bel

Vitamins Bear gummies

Image
Alhamdulilah Vitamin bear gummies ni dalam proses masuk pasaran Malaysia, aida yang nak kongsi kebaikan vitamin pun sangat teruja, apa taknya kita gembira sebab vitamin bear ni khusus untuk tingkatkan sistem imun badan anak.  Semenjak kes penyakit berjangkit coronavirus mencanak naik, memang kita sebagai ibu bapa sangat bimbang terhadap kesihatan anak. setidaknya ada vitamins bear gummies ni, boleh untuk ikhtiar kan.... Vitamin bear gummies memang akan jadi febret anak-anak, didatangkan dalam perisa ceri yang sangat sedap ber bentuk beruang yang sangat comel untuk menarik minat sianak untuk makan vitamins. Ia penuh dengan vitamin C, D, zink, dan antioksidan kuat dari elderberry. Untuk menyokong kesihatan imun anak-anak kita.  Jangan risau vitamins gummies ni, semulajadi menggunakan gula Eritritol dan xylitol, yang tidak mendorong kerosakan gigi anak, tidak ada perisa, pemanis dan pengawet buatan. Ianya Vegan bebas gula, bebas GMO, bebas gluten, dan bebas soya, rasa yang sangat enak da

Cara Merawat Rambut Gugur

Image
  Rambut panjang cantik beralun bak ombak dilautan, tebal pulak tu sape yang tak nak kan... itulah angan-anganku nak kan rambut yang tebal, duk terbuai janji manis iklan apa jadi rambutku rosak dan gugur teruk, haaa baru padan muka hahaaha...salah sendiri okey!!! Next... selama 3 bulan ni aida konsisten ambil produk dibawah aida terangkan satu2πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡ Sebelum sampoo rambut, aida guna p erapi serum dove 1 minit dia mempunyai kekuatan kapsul serum yang berkhasiat sehingga akan masuk ke rambut dan memperbaiki kerosakan dari dalam hanya dalam 1 minit. Kemudian aida baru sampoo rambut, sampoo pulak aida guna selsun blue pro, rambut aida ada kelemumur halus so guna selsun sangat membantu hilangkan kelemumur,  selsun blue pro  ada  honeyquat 50 untuk melembapkan secara berkesan dari dalam dan mengembalikan kilauan semula jadi. Lepas tu aida guna nourishing scalp treatment dari Shaklee massages kat kepala ianya boleh digunakan setiap hari pada rambut basah atau kering apa manfaat nourishing sca