Saturday, April 17, 2021

Resepi Lemak Cili Padi Daging Salai

Hai assalammualaikum dan selamat petang...      sistur diluar sana petang gini, dah siap-siap nak memasak juadah berbuka kan?

Masih ada yang berfikir nak masak apo harini? ceh apa kata masak lomak cili padi pehh... Memang terangkat😂😂.

Macam aida memang suka pedas berapi tapi geng kat umah ni tak ade yang suka pedas jadi layankan diorang masak lemak cili padi tapi rasa, bagi pedas suam-suam kuku... tak adalah pedas sangat...

Stay tune korang, oke resepi dia mudah yakmat... bahan-bahan dia senang nak cari, macam aida suka bercucuk tanam jadinya tinggal cari kat belakang rumah...

Elok pulak belimbing buluh tengah lebat berbuah apa lagi terus masak lemak cili padi daging salai.

Ni haa... Bahan-bahannya👇👇

Bahan A

-cili padi

-kunyit

-bawang merah

Bahan B

-daging salai

-belimbing buluh

-serai titik

-kentang potong serong

-santan

Kalau xde belimbing buluh masuk asam keping pun sodap janji pandai balancekan rasa dia...

Oke start nak memasak

Blender bahan A, masuk dalam periuk agak dah mendidih masuk bahan B pulak, dah mendidih baru masuk garam, perasa dan gula, balance kan rasa..mendidih angkat.

Taraaaa siap dah...



Oke sebelum korang tanya kat mana aida beli daging salai yang sedap lembut, aida nak share ler ni hehe aida beli kat mek nani daging salai dia memang lembut je, lagi satu daging salai bukan takat nak masak lemak cili padi je, wat nasi goreng untuk rencah ape2 masakan memang sedap, ehhh aida lom bagi contact ya... saboo beb... kan puasa ingatan kureng sikit mudah pelupa!!! kene telan omega dengan lecithin ni... ni haa number seller daging salai 60146478746 mek nani tahu namanya.. so korang roger dia ya... jangan pm aida pulak, harga dia pun berpatutan, selamat mencoba.


Continue Reading

Sunday, April 11, 2021

Performance Drink mix Dengan Energizing Tea Hilangkan Dahaga

 
Cuaca sekarang tak menentu kan... semua terjadi tiba-tiba. tiba-tiba panas tiba-tiba  hujan, tiba-tiba hilang eh eh eh... apa kaitan aida😂.
pagi sampai ketengah hari panas  lit-lit petang hujan ribut pula. Balik COD terus bancuh Performance drink dengan tea elderberry sejuk-sejuk lalu kat anak tekak pehhh.... mabless.

Aida nak share info tea elderberry ni sebenarnya aida dapat hadiah dari Shaklee taste produk baru, memang power tea ni minum bertenaga je...campur dengan performance drink memang ngam gabungan terbaik.

Hari selasa  kita menyambut bulan ramadhan, bila kita sahur minum performance drink ni kan.. tak payah minum sampai kembung perut insyaAllah sampai kepetang kita kurang haus sebab performance drink minuman isotonik tak bergas elak dehidrasi.

Bila badan kita terhidrasi, memberi kesan negatif pada kesihatan dan pelbagai sistem badan kita.
-Menjejaskan prestasi fizikal badan yang normal
-Boleh membawa kepada kelesuan dan lemah badan
-Menyebabkan ketidakselesaan pencernaan atau sembelit
-Mengurangkan kadar penyerapan organ yang boleh menyebabkan sembelit
-Boleh menjadi punca kepada penurunan keanjalan kulit dan kulit kering. ini karena 30% kulit kita terdiri daripada air yang memberikan kulit daya ketahanan, seri dan keanjalan.

Didatangkan dengan 2perisa oren dan lemon.
Minum dan kekal terhidrat!
-Dengan Opti-LYTE campuran elektrolit proprietari ditambah campuran unik karbohidrat
-Memberi tenaga segera dan berterusan 
-Menyokong penghidratan optimum

Oke berbalik pada info Energizing Tea tadi terbabas pulak aida menaipnya pasal performance drink.
ENERGIZING TEA
Minuman peningkat tenaga semulajadi.
elok pada mereka yang fokus untuk turunkan berat badan. lagi satu yang craving makanan atau minuman manis ambil energizing tea memang lupa pada yang manis, yang pahit jangan dilupa kan penawar.

Energizing tea ni campuran teh hijau, putih dan merah yang eksklusif dan kaya antioksidan serta ekstrak elderberi  yang menyokong imun.

Mengandungi taurina terkenal untuk meningkatkan tenaga dan ketangkasan fikiran

KEISTIMEWAAN SHAKLEE
-Mengandungi elderberi yang menyokong kesihatan imun
-Mengandungi taurina, yang dikaji secara meluas untuk meningkatkan ketangkasan fikiran dan tenaga
-Mudah tersedia dalam pek hidangan sachet
-Bebas gluten, tiada tambahan perisa, pewarna dan pengawet tiruan.




Sumber:Artikel Shaklee






 



Continue Reading

Supplements Untuk Kesihatan Lelaki

Penjagaan kesihatan yang penuh kasih sayang untuk lelaki.

Selayaknya seorang wanita, lelakipun perlu penjagaan kesihatan, terutamanya yang membabitkan soal nutrisi dan kesihatan dalaman.

Ia boleh menjadi sukar bagi lelaki untuk memastikan pengambilan nutrisi mereka siap hari, selain perkara yang perlu dilakukan supaya kekal sihat dan sentiasa berada dipuncak prestasi meraka.

Para lelaki, masanya anda memeriksa keperluan nutrisi anda setiap hari.

Antara supplements yang perlu diambil setiap hari, aida senaraikan dibawah👇👇👇

💪Koenzim Q10(CoQ10)

Palam pencucuh (Spark plug) badan kita koenzim Q10 dihasilkan secara semulajadi dalam badan, yang mengoptimumkan fungsi sel untuk memberi kita tenaga tambahan!

-Meningkatkan stamina sepanjang hari 
-Kiraan sperma yang sihat dan sperma yang aktif bergerak 
-Meningkatkan kekuatan dan jisim otot 
-Mengurangkan sakit kepala atau migrain
-Menjaga kesihatan jantung supaya kuat mengepam 
-Mengurangkan resiko penyakit alzheimer's
💪Protein Soya
Blok binaan asas 
manfaat protein soya berasaskan tumbuhan dengan indeks glisemik rendah.
-Pilihan protein yang lebih sihat
-Tenaga yang berterusan sepanjang hari 
-Untuk membina dan mengekalkan jisim otot
-Meningkatkan kesihatan prostat
-Paras kolesterol yang sihat

💪Vitamin C
Antioksidan unggul
Vitamin C vitamin ultra-versatil yang lelaki mesti dapatkan.
Vitamin c boleh diperoleh daripada buahan sitrus, sayuran dan suplemen vitamin c.
-Memberi lebih rangsangan kepada sistem imun 
-Untuk mencegah dan merawat selesema
-Mempercepatkan penyembuhan luka
-Meningkatkan penyerapan zat besi
💪Asid Lemak Omega 3

Agen anti keradangan 
Minyak ikan dan minyak biji rami adalah sumber asid lemak omega-3 seperti EPA, DHA dan ALA yang bagus, iaitu lemak sihat yang kita perlukan untuk kita kekal sihat.
-Fokus dan cemerlang dalam pelajaran atau kerja
-Melegakan kekeringan mata 
-Mengawal emosi dan menikmati mood yang lebih baik
-Pengurusan berat badan yang sihat
-Meningkatkan kesihatan jantung dengan tekanan darah, peredaran darah dan paras kolesterol yang terkawal
-Tulang lebih kuat dan sendi lebih fleksibel, untuk memudahkan pergerakan
-Minda cerdas dengan daya ingatan yang bagus pada usia tua.

💪Vitamin B
Vitamin pemberi tenaga anda!
cas "bateri" badan anda dengan lapan vitamin B 
-tiamina B1
-riboflavin B2
-niasin B3
-asid pantotenik B5
-piridoksin B6
-biotin B7
-folat B9
-kobalamin B12
Manfaat vitamin B
-Mengurangkan tekanan dan mood yang lebih baik
-Gaya hidup aktif dan bertenaga
-Meningkatkan metabolisma
-Meningkatkan prestasi otot dan daya ketahanan
-Daya ingatan dan kesihatan kognitif yang baik 
💪Kalsium

Nutrien yang diperlukan tulang
kalsium adalah salah satu mineral penting untuk kesihatan tulang.
Ia memainkan peranan yang sangat penting dalam hampir setiap aktiviti harian.
Manfaat Kalsium
-Tulang yang kuat dan sihat
-Mengurangkan kekejangan otot semasa berlatih dan bersenam
-Mengurangkan risiko osteoporosis dan keretakan tulang.

💪Zink
Mineral lelaki yang macho
lelaki sejati mengambil zink, walaupun zink diperlukan oleh badan dalam jumlah yang kecil.
ia memainkan peranan besar untuk memastikan lelaki berasa sihat dan maskulin pada setiap peringkat usianya.
Kebaikan zink
-Sperma yang lebih sihat
-Paras testosteron dan prostat yang sihat
-Mengurangkan tempoh selsema biasa
-Meningkatkan stamina dan prestasi
💪Vitamin E 
Tambahkan vitamin E untuk meningkatkan kelelakian anda!
Kebaikan Vitamin E
-Sperma yang sihat dengan kepala dan ekor yang sihat
-Sperma bergerak ke hadapan ke arah yang betul
-Meningkatkan peluang mensenyawakan ovum
-Mengurangkan sakit otot selepas berlatih dan bersenam
-Pengurusan andropaus yang lebih baik
Sumber:Artikel Shaklee
















 









































Continue Reading

Tuesday, March 23, 2021

Pengedar Shaklee Dan Stokis Shaklee Melaka


Assalammualaikum dan hai ☺☺☺

Anda mencari stokis shaklee di melaka???
Anda mencari pengedar shaklee di melaka???
Anda mencari agent shaklee melaka???
Aida boleh bantu, aida merupakan shaklee independent distributor (SID)
penghantaran cepat, harga istimewa, jadual makan lengkap dan bimbingan berterusan.
.
.
Untuk pertanyaan hubungi Aida: 0105414102
atau klik link whatsapp↓↓↓↓↓↓↓↓↓


SENARAI PENGEDAR
         













Continue Reading

Pengedar Vivix dan ResV, Ready Stock.


Hai dan Assalammualaikum saya aida, merupakan pengedar vivix, agen vivix dan stokis vivix seluruh malaysia,
kami juga, buat penghantaran keluar negara Dan COD terus kerumah anda.

Kami ada ready stock dan fresh, cara pemakanan kami akan guide eksklusif untuk pelanggan kami.

Berapa harga vivix sebotol??
harga biasa 1 botol RM475, tapi Anda nak murah ada caranya, hanya mendaftar keahlian anda akan mendapat harga vivix yang berbaloi dan murah sangat sebotol hanya RM380 ya hanya RM380 dengan percuma keahlian yang berharga RM35.

→Percuma ahli rm35
→Percuma pos rm10

                        



RESV




Berapa harga Resv??
Harga bukan ahli rm510 tetapi jika anda masuk ahli harga dia jatuh rm408, ya hanya beli sebotol resv anda dapat Percuma member.



nak harga istimewa potongan 20% 
nak harga promosi vivix/Res-V 
boleh terus call/whatsapp aida ditalian↓↓↓↓


Info Produk Vivix

Info Produk ResV








Ready Stock







COD/POS


POS LUAR NEGARA

Australia

Brunei Darussalam


Indonesia

Singapore

Continue Reading