Sunday, December 1, 2019

Promosi Shaklee Desember 2019

Promosi Shaklee hujung tahun Gempak sangat apa taknya, ada hadiah barangan Shaklee berjumlah RM 90K Wow.... apa lagi korang meh serbu cepat, 
Hadiahnya:
→Produk Shaklee
→Travel Set Youth
→Luggage Shaklee
apa syaratnya: 
→Daftar Member Shaklee
→Buat belian barang Shaklee minima RM170 atau 50 point dalam satu resit tunggal dikira 1 penyertaan, peserta boleh mempunyai penyertaan tanpa had   semakin korang beli banyak semakin besar peluang menang tak gitew.
→Lucky draw ini dibuat cabutan setiap jumaat setiap minggu.


Antara Set Promosi bulan Desember aida senaraikan dibawah↓↓↓


1.Collagen Plus Powder 
Beli 6kotak Percuma 1 kotak RM1428.00 free postage
Kelebihan↓↓
→Percuma member berharga RM65
→Percuma pos RM10
→Rebat Rm100+
→Peluang lucky draw 9 penyertaan
Kolagen bertindak seperti “gam” untuk memegang tubuh. Ditemui dalam otot, tulang, tendon dan paling banyak, dalam kulit kita. 
Dikenali kerana manfaatnya kepada kesihatan kulit, kolagen:
✨Meningkatkan ketegangan dan keanjalan kulit 
dengan mengurangkan garis halus dan kedutan.
✨Mengecilkan liang pori dan meningkatkan kelembutan dan kelicinan kulit.
✨Melembapkan dan membekalkan nutrien kepada kulit dari dalam supaya lebih cerah, berseri.
✨Memudarkan pigmentasi dan meratakan tona kulit.
✨Menggalakkan penghasilan kuku yang lebih kuat, lebih tebal, dan rambut lebih berkilau.
✨Membantu menegangkan kulit kendur untuk bentuk badan yang lebih menarik dan kelihatan lebih sihat.
✨Membantu menegangkan dan menganjalkan payudara.
Info Collagen

2.Set Back To School
Harga biasa RM282.50 Promosi RM240 + Postage RM10 save rm42.50
Kelebihan↓↓
→Peluang lucky draw 1 penyertaan
Dalam set kembali ke sekolah ada 3 item antaranya:
-Chewable C
Kebaikan chewable C ni baik untuk kesihatan gigi, gusi, tulang dan meningkat sisten imun tubuh simanja anda.
-Mealshakes
Minuman berkhasiat, sedap dan berkrim serta sumber yang kaya dengan kalsium, serat dan protein. Sesuai untuk kanak-kanak, remaja dan juga dewasa di mana-mana sahaja. 
-Vita-Lea Children
Vita-Lea for Children dihasilkan dengan rangkaian 18 vitamin dan mineral yang komprehensif.
Setiap hidangan menyediakan 100% Nilai Harian kesemua lapan vitamin B, serta vitamin C, D dan E, yang memainkan peranan penting untuk menyokong tubuh yang sihat.
Tanpa tambahan pengawet, pemanis atau perasa tiruan, dan ia dimaniskan secara semula jadi menggunakan xylitol yang tidak menggalakkan kerosakan gigi.
Bebas gluten dan berperisa anggur lazat yang pasti digemari oleh si manja.
3.Jom Shaklee
Set jom shaklee terbagi 5 set
apa yang bestnya set jom shaklee ni, grab set jom shaklee korang auto jadi member shaklee.

A.Set Prenatal 
Sesuai untuk mommy yang mengandung atau jaga kesihatan,
Harga biasa RM608.75 PROMOSI RM438.30 + Postage rm10 save RM170.45
Kelebihan↓↓
→Percuma member berharga RM65
→Peluang lucky draw 2 penyertaan
dalam set ni ada 6 item antaranya:
-Ostematrix
Menyokong bekalan kalsium dalam tubuh, pembentukan tulang, sistem saraf, otot dan hati yang sihat, mencegah masalah kejang atau simpul biawak
-Vitamin C Plus
Menguatkan sistem imun badan ibu
-Omega Guard
Mengandungi DHA dan EPA untuk perkembangan otak bayi dalam kandungan
-Vita-Lea
Melengkapkan kekurangan nutrien ibu mengandung yang diserap oleh bayi, mencegah anemia.
-B-Complex
dilengkapi dengan asid folic dan lapan vitamin B beserta folid asic yang penting untuk saraf.
-ESP
membantu perkembangan sel tubuh bayi dalam kandungan, membina plasenta dan sel tubuh bayi, mecantikkan kulit bayi. 

B.Set Postnatal
Sesuai untuk mommy selepas bersalin atau dalam berpantang dan untuk jaga kesihatan pun boleh ambil.
Harga biasa RM666.25 PROMOSI RM479.70 + Postage rm 10 save RM186.55
Kelebihan↓↓
→Percuma member berharga RM65
→Peluang lucky draw 2 penyertaan
dalam set ni ada 7 item antaranya:
-Alfalfa
Bertindak sebagai milk booster turut membantu menangani sakit-sakit badan dengan mengurangkan keasidan dalam tubuh
-Vitamin C Plus
sangat penting untuk penyembuhan luka bersalin
-Omega Guard
Membantu penurunan berat badan selepas bersalin
-Vita Lea
Multivitamin yang mempunyai 28 jenis mineral, yang sangat diperlukan badan. Semasa bersalin ibu banyak kehilangan darah, dengan mengambil vitalea iron formula ini membantu hasilkan sel darah merah(hemoglobin).
-B-Complex
Vitamin B-complex vitamin anti stress elak meroyan atau baby blues.
-Ostematrix
Kandungan magnesium didalam ostematrix membantu melembutkan najis dan melancarkan pergerakan usus
-ESP
Protein membantu untuk penghasilan susu, mengenyangkan dan memberikan tenaga.  

C.Daily Essential
Set harian ini melengkapkan keperluan nutrisi asas anda untuk menyokong kesihatan yang optimum.
Harga biasa RM886.25 PROMOSI RM736.20 Free Postage save RM150.05
Kelebihan↓↓
→Percuma member berharga RM65
→Percuma pos RM10
→Rebat Rm35+
→Peluang lucky draw 4 penyertaan
dalam set ni ada 6 item antaranya:
-Vivix
Merupakan minuman botani lazat yang mengandungi campuran botani khas Shaklee termasuk ekstrak polygonum cuspidatum, anggur muscadine, eldeberi eropah, dan lobak ungu yang tinggi antioksidan dan sel anti penuaan semulajadi.
-Vitamin C Plus
Untuk kesihatan gigi, gusi, tulang, kolagen dan hampir kesemua elemen yang membentuk tubuh badan kita
-Omega Guard
Membekalkan spektrum luas tujuh asid lemak penting omega-3 bergred farmaseutikal dan dilengkapi dengan proses penyulingan proprietari molekul tiga peringkat.
-Vitalea
Memberikan 28 vitamin penting dan mineral utama untuk menyokong kesihatan dan kesejahteraan optimum.
-B-Complex
Vitamin B memainkan peranan penting untuk fungsi tubuh kerana ia membantu menukar makanan kepada tenaga untuk sel-sel anda.
-ESP
Makanan lazat yang kaya dengan kalsium dan protein.
Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.
Nota: Jumlah protein soya yang disyorkan untuk memberikan kesan penurunan terhadap kolesterol darah adalah 25g sehari.

D.Youth
Set permulaan Youth set penjagaan kulit yang mudah dan ringkas untuk membantu menyingkirkan sel kulit mati, menghidrat, melindungi dan menyuburkan kulit anda untuk mengekalkan keremajaan.
Harga biasa RM850 PROMOSI RM612.00 Free Postage save RM238.00
Kelebihan↓↓
→Percuma member berharga RM65
→Percuma pos RM10
→Rebat Rm28+
→Peluang lucky draw 3 penyertaan
dalam set ni ada 4 item antaranya:
-Cleanser
3 dalam 1, tidak mengandungi sabun, pH seimbang, pembersih ini menggabungkan campuran vitamin yang dipaten dan polifenol serta alga untuk memperhalus dengan lembut, bertindak sebagai makeup remover.
-Toner
Bebaskan kulit anda dari sel-sel kusam dan ejen pencemar persekitaran, membersihkan sel kulit mati, menghidratkan dan membekalkan nutrisi bersama dengan campuran vitamin penting, polifenol dan bahan-bahan botanikal yang berpaten untuk kulit berseri.
-Moisturizer
Pelindung matahari berspektrum luas SPF 50. UVA/UVB
-Night Cream
Menggalakkan proses pembaharuan sel kulit anda semasa anda tidur.
E.Vivix
Nutrisi untuk kehidupan yang lebih ceria, sentiasa bertenaga sepanjang hari, tanpa mengira usia. Rasa lebih muda, sihat, penuh bertenaga dan cergas!
Kelebihan↓↓
→Percuma member berharga RM65
→Percuma pos RM10
→Rebat Rm34+
→Peluang lucky draw 4 penyertaan
Info Vivix
                 
4.Set Youth Shaklee
Anda bila beli mana-mana produk youth 200Uv(point) atau Rm700+ melayakan anda beli set travel berharga RM68.00 sahaja.
Kelebihan↓↓
→Percuma member berharga RM65
→Percuma pos RM10
→Rebat Rm34+
→Peluang lucky draw 4 penyertaan

Set Travel
atau kalau anda berkenan set travel/trial set 
Dalam set ni ada 4 item antaranya:
-Cleanser 20ml
-Toner 30ml
-Serum 7ml
-Renewal Night Cream 10g
-Free travel case comey


4.Zinc Plus
Zink adalah mineral yang kuat yang menyokong kesejahteraan optimum merangkumi pertumbuhan sel, penyembuhan luka dan meningkatkan sistem imun. Walaupun zink didapati dalam jumlah yang kecil dalam tubuh, ia adalah komponen di dalam lebih daripada 200 enzim yang mana menyokong mekanisme badan.
Beli 3botol percuma 1 botol 
harga biasa RM168.75 PROMOSI RM150 + postage RM10 Save RM18.75
ZINK penting untuk: 
  • Memastikan anda kekal berfikiran tajam dengan ingatan yang kuat dan kebolehan belajar.
  • Mengekalkan kesihatan reproduktif supaya anda kekal subur.
  • Mengekalkan kekuatan otot untuk kekal bertenaga sepanjang hari.
  • Menyokong pengeluaran tenaga untuk memastikan anda kekal aktif.






































Continue Reading

Saturday, November 23, 2019

Pengalaman Buat Pemeriksaan Kendaraan Puspakom di Rumbia Alor Gajah Melaka

Seharian juga aida uruskan kereta buat inspection puspakom, aida walkin je (first time buat tu yang tak bookingšŸ˜…) mula-mula dah beratur tengok banyak kereta yang baru sampai diorang terus beratur belah hadapan pulak, apalagi terus aida gi tanya kat kaunter kenapa diorang baru datang terus beratur belah hadapan kita dari pagi kot tak puas hati hahaha... rupanya diorang dah booking. Sebenarnya berurusan dengan puspakom ni mudah tetapi penatnya menunggu giliran, kalau korang tak nak menunggu lama korang booking dulu atau guna runner settel urusan.
Sebelum buat inspection puspakom pastikan kereta anda berkeadaan baik, buat persediaan awal biar senang lepas.
-Pastikan tinted untuk cermin besar di hadapan  dan cermin pintu belah depan jangan melebihi 45% 
nasib baik ada uncle tu bagi tahu, terus aida koyakkan tinted kalau tak mau beratur lagi untuk kali kedua.
-Tinted cermin pintu belah belakang jangan melebihi 70%
-Jangan ubahsuai body part yang tak ikut spesifikasi asal
-Brake mesti mau melekat macam sayangmu pada kereta haha...  
-Colour body jangan melebihi 3 jenis warna
-Pastikan tiada potongan pada bahagian pilar(tiang) kereta
-Pastikan signal dan lampu depan belakang berfungsi 

                      
Korang nak buat booking online bole layari laman web puspakom ditalian https://www.mypuspakom.com.my/ 
atau hubungi talian 1-800-22-2210

Sekian perkongsian dari aida semoga bermanfaat.
































Continue Reading

Thursday, October 31, 2019

Promosi Shaklee November 2019

Bergetar tulang rusuk tengok PROMOSI November "set cantik"      semua orang memang sukakan cantik tak kira tua atau muda sama ada perempuan ke lelaki, penampilan diri nombor satu.

Sihat tubuh badan cantik luar dalaman, idaman setiap orang bak kata orang pun penuaan yang sihat  Shaklee sudah siapkan suplemen terbaik iaitu ESP
apa kebaikan ESP untuk kulit kita↓↓↓
ESP (Energizing Soy Protien)
Protein untuk MEMBINA kulit yang sihat
Badan dihasilkan dari protein dan dengan itu, untuk memiliki kulit yang sihat berseri, pengambilan protein yang mencukupi adalah penting kerana ia:
  • Membekalkan asid amino yang penting, yang tidak dihasilkan oleh tubuh anda untuk fungsi kulit yang optimum
  • Menyokong pengeluaran sel-sel kulit yang sihat
  • Terlibat dalam pemulihan serta pembaikan sel dan tisu kulit
  • Menghasilkan hormon yang sihat dan enzim penting untuk kulit 
  • Menyokong pengeluaran asid amino glutation yang membantu melindungi sel-sel kulit dari kerosakan akibat cahaya matahari.
Kebaikan ESP untuk Kesihatan
-Dilengkapi dengan unsur kalsium untuk elakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya yang bersifat keasidan

-Membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam

-Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan

-Membantu menjadikan kulit lebih berseri dan menganjalkan kulit/awet muda kerana protein penting untuk kulit

-Meransang regenerasi kulit dan otot, mengurangkan kedutan

-Memberi tona warna kulit yang sekata
-Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu
-Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral
-Membantu mengurangkan risiko kanser
-Bertindak sebagai antioksidan
-Menguatkan sistem imun tubuh
-Memelihara kesihatan jantung
-Membaiki pigmentasi – membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, pigmentasi, kedutan dan kesan tua.
-Membaiki memori – meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan.
-Pembekal tenaga – membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan.
-Baik untuk hormon
-Membantu merendahkan paras kolestrol
-Mencegah osteoporosis
-Membantu pembentukan sel-sel baru
-Membantu menyembuhkan gastrik
-Memberi kekenyangan, sesuai untuk diet menguruskan badan.
-Mempercepatkan pemulihan luka selepas pembedahan
-Memudarkan parut
-Membantu pembinaan tubuh kanak-kanak
-Mencantikan kulit dan rambut
Ambil 3 scoop ESP sehari, sudah cukup untuk memenuhi keperluan protein harian kita.

Untuk menaikkan lagi seri kulit anda Shaklee menghasilkan produk yang diberi nama Youth Skincare, ha bulan november ini 
Promosi Trial Youth
Item ↓↓↓↓
1. YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser  (20 ml)

2. YOUTH Perfecting Skin Toner

 (30ml)

3. YOUTH Serum

 (7ml)

4. Advanced Renewal Night Cream (Light) - 10 gram
Macam set trial juga ada free case, so kalau nak beli yang pek besar dan jimat pun ada, jika anda beli mana-mana produk youth 200uv Anda boleh beli Travel Set berharga hanya RM85.00 sahaja best kan hehe...ada lagi melayakkan anda jadi member, percuma postage dan bulan hadapan terima bonus manyak untung wo....
Kebaikan Setiap Produk

1) Cleanser
☘3 dalam 1 (membersih, melembap dan mencerah)
☘Tidak mengandungi sabun
☘pH seimbang
☘Menggabungkan campuran vitamin yang di paten dan polifenol serta algae


2) Toner
☘Membersihkan sel kulit mati
☘Menghidratkan kulit
☘Memberi nutrisi kepada kulit
☘Mempunyai campuran berpaten vitamin, polifenol dan alga


3) Serum
☘Mempunyai 10 kali ganda bahan aktif untuk memulakan langkah pembaharuan sel yang lebih serius
☘Terdiri daripada campuran polifenol, vitamin dan YOUTH Complex
☘Menggalakkan penghasilan kolagen
☘Memperbaharui kulit di peringkat sel
4) Renewal Night Cream
☘Diformulasi dengan shea butter & jojoba
☘Menghidratkan kulit dengan mendalam
☘Melembutkan kulit
☘Alga marin ditambah dengan anti oksida yang kaya dengan vitamin
☘Membantu mengecas dan membaharui sel kulit semasa anda tidur
☘Membuatkan kulit anda kelihatan lebih muda, licin & cerah.

TESTIMONI









Continue Reading

Monday, October 14, 2019

Vivix Membantu Turunkan Paras Gula Dalam Darah

Hai pembaca semua, assalammualaikum...
aida nak sharing testimoni pengguna vivix, bagaimana bacaan gula dalam darah boleh turun dengan jaga pemakanan dan ambil vitamin vivix untuk support.

Petua/Tips Turunkan Bacaan Gula Dalam Darah
šŸ“Melakukan senaman
melakukan senaman dengan lebih kerap dapat membantu menurunkan berat badan dan meningkatkan kepekatan insulin
šŸ“Mengawal pengambilan karbohidrat
pengambilan makanan faktor penting bagi mengawal tahap gula dalam darah ini karena kencing manis terjadi akibat daripada kelemahan tubuh mencerna karbohidrat. 
šŸ“Meningkatkan pengambilan serat
šŸ“Minum air yang banyak dan kekal hidrasi
šŸ“Kawal stress dan tidur yang cukup


Sebelum aida nak terangkan bagaimana vivix membantu menurunkan bacaan gula dalam darah, aida kenalkan dulu apa itu vivix?
Vivix ialah minuman botani yang lazat yang mengandungi campuran botani khas Shaklee termasuk ekstrak polygonum cuspidatum, anggur muscadine, eldeberi eropah dan lobak unggu. 

Ekstrak Knotweed Jepun
Tinggi antioksidan
  • Menggalakkan kadar keradangan yang sihat.
  • Membaiki peredaran darah.
  • Menghalang pengumpulan platelet darah.


Buah Yang Luar Biasa dengan Antioksidan Luar Biasa
Terima kasih kepada cuaca "ekstrim", tempat dimana buah anggur muscadine tumbuh, jadi tidak hairanlah bahawa Anggur Muscadine digelar sebagai "Anggur Muscadine yang Berkuasa". Ia bersaiz besar, kulit dan bijinya lebih tebal dan ia mempunyai kromosom tambahan berbanding anggur biasa dari kedai runcit di tempat anda. Semua sifat unik ini membolehkan Anggur Muscadine mempunyai ciri antioksidan yang amat banyak (6 hingga 8 kali lebih daripada beri biru!) serta jumlah asid elagik yang paling tinggi, sejenis polifenol. Polifenol ini merangsang jalur selular, yang terlibat dalam pertahanan antioksidan, panjang umur dan kelangsungan hidup, serta penghasilan tenaga.


Ekstrak Eldeberi Eropah
Mengandungi antosianin
  • Meningkatkan perlindungan imun.
  • Mengandungi ciri anti-bakteria dan anti-virus.
  • Menggalakkan perkembangan sel normal dan sihat.

Ekstrak Lobak Ungu
Mengandungi antosianin
  • Menggalakkan penglihatan yang sihat.
  • Meningkatkan keanjalan saluran darah.
  • Mengurangkan keradangan.

Bahan-bahan yang ada dalam kandungan vivix tinggi polifenol. dan dalam vivix ada gula semula jadi yang dipanggil sorbitol.

Menurut kajian klinikal terkini menujukkan polifenol mungkin mempunyai potensi untuk mengekalkan tahap glukosa yang sihat dengan
šŸ“Mengawalatur penyerapan glukosa
šŸ“Meningkatkan kepekatan insulin 
šŸ“Merangsang rembesan insulin
šŸ“Meningkatkan proses penguraian glukosa


Semakin badan berusia, fungsi organ merosot, memburukkan penyakit degeneratif seperti 
jantung, ginjal dan diabetes.

Kajian menunjukkan bahawa: 
• Polifenol dari benih dan kulit anggur muscadine boleh menggalakkan kesihatan dan jangka hayat sel
• Penggunaan polifenol daripada anggur muscadine mungkin mempunyai beberapa faedah dalam mempengaruhi perkembangan keadaan kencing manis.
• Polifenol mungkin mempunyai kesan perlindungan terhadap sistem kardiovaskular dan meningkatkan kepekaan insulin
• Polifenol campuran anggur muscadine, Ekstrak Polyganum Cuspidatum, Ekstrak Lobak Ungu dan Ekstrak Eldeberi Eropah boleh menghentikan kerosakan selular. 

Kajian Klinikal membuktikan POLIFENOL membantu mengekalkan tahap glukosa darah yang sihat: ini buktinya⇣⇣⇣

1.Pandey KB and Rizvi SI. 2009. Plant polyphenols as dietary antioxidants in human healts and diseases.Oxid Med Cell Longev. Nov-Des:2(5):270-278.

2. Williamson G. 2013. Possible effects of dietary polyphenols on sugar absorption and digestion.
Mol Nutr Food Res Jan;57(1):48-57.

3. Akpene EB et al. 2006. Muscadine grape products intake, diet and blood constituents of
non-diabetic and type 2 diabetic subjects. Nutrition Journal. Vol 22, Issues 11-12, Pages 1137–1145

4. Nyambe SH and Williamson G. 2016. Polyphenol and fiber-rich dried fruits with green tea attenuate starch-derived postprandial blood glucose and insulin: a randomized, controlled, single blind, cross-over intervention. Br J Nutr 116(3):443-50.

5. Bozetto L et al. 2015. Polyphenol-rich diets improve glucose metabolism in people at high
cardiometabolic risk: a controlled randomized intervention trial. Diabetologia Jul;58(7):1551-60

6. Kati H et al. 2010. Impact of dietary polyphenols on carbohydrate metabolism. Int J Mol Sci.
11(4), 1365-1402.


Testimoni:

Hba1c Turun dari 11.9 ke 9









Penafian:
Kesan produk setiap individu berbeza bergantung kepada tahap kesihatan seseorang. 











Continue Reading