Monday, June 21, 2021

Tutorial Masukkan Gambar diHTML

Kadang ada orang tanya bagus juga, ada idea nak menulis apa hehehe.

Tanya apa tu tahu-tahu terus tulis tanya je😂? 

Ada kawan tanya cara nak masukkan gambar keblog atau ubah gambar jadi koding, kalau dah siap tulis senang bila-bila ada orang tanya tinggal forward link, untuk rujukan aida juga kalau lama tak buat kadang memang lupa haru juga nak mengingat terkial-kial.


Contoh aida nak ubah gambar jom jana pendapatan modal RM35.

first korang dah siapkan gambar yang nak diubah ke koding.
oke kita terus ke web https://imgur.com/


Korang upload gambar kat new post, oo iye tu hari aida guna fon nak layari web imgur ni serius tampilan dia beza puas ku cari new post tak jumpa, so korang guna laptop atau pc sonang keje, beso pun beso nampak semua hahaha... kat hp sebenarnya bole juga korang kene tukar setting dia jadi view laptop atau pc nak setting lagi kan leceh.

Pilihlah gambar yang korang nak tukar.

Klik kat gambar ada titik 3 kanan atas klik kat situ lepastu ambik link.

Pilih kode yang belakang dia jpg/img, haa... korang copy.

Sekarang pergi keblog korang masuk ke 

Sign in - Blogger - Blogger.com

 
Pilih Theme.👇👇👇

Edit HTML👇👇👇👇

Ha nampak koding korang jangan pitam lak dan hati-hati masa tukar apa-apa jangan save dulu kalau error bole ubah balik, aida dulu pernah buat silap terus ku save apa jadi blog ku jadi berterabur masa tu panic and blurr juga tak tahu nak  buat apa murung jadinya huwawawa...
last aida upah orang suh betulkan tepuk dahi weii...

Dah jumpa koding tu korang just tekan ctrl f serentak dah jumpa search korang kene ingat nama gambar nak ubah kan, macam aida tadi nak ubah gambar jom jana pendapatan modal RM35.

Yang aida bagi petak merah tu koding yang korang kene tukar kode yang korang copy paste kat situ tengok anak panah tu.

Kalau korang dah paste kan korang preview dulu, kalau ada notis macam gambar dibawah maknanya error, kalau tak da oke dah siap.👇👇👇👇

Oke dah bole coba semoga bermanfaat.










Continue Reading

Friday, June 4, 2021

Vitamins Bear gummies


Alhamdulilah Vitamin bear gummies ni dalam proses masuk pasaran Malaysia, aida yang nak kongsi kebaikan vitamin pun sangat teruja, apa taknya kita gembira sebab vitamin bear ni khusus untuk tingkatkan sistem imun badan anak. 

Semenjak kes penyakit berjangkit coronavirus mencanak naik, memang kita sebagai ibu bapa sangat bimbang terhadap kesihatan anak. setidaknya ada vitamins bear gummies ni, boleh untuk ikhtiar kan....

Vitamin bear gummies memang akan jadi febret anak-anak, didatangkan dalam perisa ceri yang sangat sedap berbentuk beruang yang sangat comel untuk menarik minat sianak untuk makan vitamins.

Ia penuh dengan vitamin C, D, zink, dan antioksidan kuat dari elderberry. Untuk menyokong kesihatan imun anak-anak kita. 

Jangan risau vitamins gummies ni, semulajadi menggunakan gula Eritritol dan xylitol, yang tidak mendorong kerosakan gigi anak, tidak ada perisa, pemanis dan pengawet buatan.

Ianya Vegan bebas gula, bebas GMO, bebas gluten, dan bebas soya, rasa yang sangat enak dan bentuk pun comel.🐻
Okey aida nak share bahan utama yang ada dalam vitamin bear gummies.

Buah elderberry disiapkan dari buah beri hitam tua yang matang, pokok renek tinggi yang berasal dari Eropah.Khasiat buah elderberry ni... untuk menyokong imun badan(immune-supporting).


Vitamin C adalah vitamin penting. terdapat dalam buah-buahan dan sayur-sayuran, termasuk ceri, jeruk, limau gedang, kiwi, dan lada merah manis, adalah sumber yang sangat baik.
Vitamin D adalah vitamin larut lemak penting. Badan kita menghasilkan vitamin D apabila kulit kita terdedah kepada sinaran matahari secara langsung, itu namanya vitamin D secara semulajadi.

Zink adalah mineral penting yang terdapat dalam pelbagai makanan. Daging merah tanpa lemak, ayam, makanan laut, dan bijirin.





sumber:ShakleeUS

Continue Reading

Sunday, May 16, 2021

Cara Merawat Rambut Gugur

 


Rambut panjang cantik beralun bak ombak dilautan, tebal pulak tu sape yang tak nak kan... itulah angan-anganku nak kan rambut yang tebal, duk terbuai janji manis iklan apa jadi rambutku rosak dan gugur teruk, haaa baru padan muka hahaaha...salah sendiri okey!!!

Next... selama 3 bulan ni aida konsisten ambil produk dibawah aida terangkan satu2👇👇👇
Sebelum sampoo rambut, aida guna perapi serum dove 1 minit dia mempunyai kekuatan kapsul serum yang berkhasiat sehingga akan masuk ke rambut dan memperbaiki kerosakan dari dalam hanya dalam 1 minit.

Kemudian aida baru sampoo rambut, sampoo pulak aida guna selsun blue pro, rambut aida ada kelemumur halus so guna selsun sangat membantu hilangkan kelemumur, selsun blue pro ada honeyquat 50 untuk melembapkan secara berkesan dari dalam dan mengembalikan kilauan semula jadi.

Lepas tu aida guna nourishing scalp treatment dari Shaklee massages kat kepala ianya boleh digunakan setiap hari pada rambut basah atau kering apa manfaat nourishing scalp treatment ni:
-Menyubur, menguat dan melebatkan rambut dengan mengurangkan keguguran semasa disikat
-Melindungi keseimbangan lembapan minyak sihat semulajadi

Disebabkan itu hari putus stok nourishing scalp treatment aida beli ler Audace Extra ni...so aida guna dua-dua tukar tukar gitew...
Audace Extra ni ialah tonik rambut yang mengandungi bahan-bahan kompleks yang diformulasikan khusus untuk mengatasi kesan masalah rambut, melindungi dan mengekalkan kulit kepala yang sihat yang penting untuk pertumbuhan rambut. 

Lepas tu dah kering kita sapu argan oil sebab rambut aida ni cepat kusut, apalagi kalau bangun tido macam mak lampir hahaha... bau dia best masa disikat rambut lembut je..sape yang suka ulit rambut memang tak stress masa disikat tengok tak ada rambut gugur.

Apa kebaikan minyak argan ni
-Memperbaiki rambut yang rosak seperti hujung rambut dan kerosakan rambut, menjadikan rambut anda licin 
-Formula pelindung haba yang melindungi rambut daripada panas dari pengering rambut atau pengeriting rambut
-Formula perlindungan UV yang melindungi rambut anda dari sinar ultraviolet

Oke next citer hat supplement pulak, aida makan ESP dan zinc dari Shaklee.

ESP ialah soya protein yang terdiri daripada amino asid yang merupakan blok dalam penghasilan setiap sel, badan kita.
Protein digunakan untuk membina dan membaiki tisu, Ia juga penting dalam menghasilkan otot, kulit, tisu, tulang, sendi, rambut, darah dan pelbagai organ penting lain dalam tubuh kita.

dan zink sangat penting dalam mengekalkan fungsi badan yang betul, menyokong pertumbuhan sel untuk rambut, kuku, kulit yang sihat.
-menguatkan akar rambut
-membantu pertumbuhan rambut
-menyihatkan kulit kepala
 
Sekarang rambut aida dah tak gugur dah... Lega sangat kalo tak rungsing jer masa sikat tengok rambut banyak gugur sedih gila😂😂😂.
Itu saja perkongsian dari aida semoga bermanfaat, oh ya lupa, nota kaki jangan tukar tukar sampoo kang merana macam aida, nak repair balik kos mahal dan ambil masa, emosi leh terganggu.









Continue Reading

Wednesday, April 21, 2021

Resepi Spaghetti Carbonara Cheese Sedap Dan Mudah

 Abam sado balik sekolah, bag galas belum letak dah request nak makan Spaghetti "ummi berbuka kang nak makan spaghetti" alamak tuan tekak omputeh hahaha.... apalagi ummi berdesup gi kedai beli bahan untuk masak spaghetti.

Bahan-Bahan yang digunakan👇👇👇

-spaghetti (ikut kesesuaian)

-1biji bawang beso potong dadu

-5ulas bawang putih cincang halus

-sosej

-1 tin cheese prego

-butter untuk menumis

-susu cair aida guna dutch lady

-cheese slice 2keping

-tomato cery

-cendawan

-lada hitam



Cara Memasak👇👇👇

1.rebus spaggeti sampai lembut tambahkan minyak dan garam tak adalah spaggeti tu melekat hehe.. dah siap ketepikan.

2.Panaskan butter kemudian tumis bawang besar dan bawang putih dah naik bau, tuangkankan sos prego, susu cair dan cheese slice tadi kemudian perasakan garam,perasa tambah lada hitam, dah mendidih masuk tomato dan cendawan hiris  dah elok melegak tutup api, siap dihidangkan.

Tadaaa... dah siap untuk menjamu selera, senang aje...Selamat mencoba.








Continue Reading

Sunday, April 18, 2021

Beli Vivix, ResV Murah

Vivix dan Resv adalah hot produk walaupun harga  premium, namun harga dia sesuai dengan khasiatnya.... macam mana nak dapatkan 2 item tersebut dengan harga murah? Untuk harga runcit vivix rm475 sedangkan resv rm510 tetapi bila anda daftar ahli saja, anda akan mendapat potongan harga sebanyak 20% jadi  untuk vivix sebotol harganya rm380 sedangkan resv rm408, daftarpun sangat mudah hanya klik dibawah👇👇👇👇 

https://www.shaklee.com.my/joinnow?sid=1178892

Yang baru nak mencoba vivix dan resv aida terangkan serba sedikit kebaikan produk tersebut untuk kesihatan tubuh badan kita.

👉VIVIX

Bahan utama iaitu anggur muscadine, salah satu buah-buahan semulajadi paling sukar diperolehi dan paling berkuasa, anggur muscadine mengandungi rangkaian lengkap polifenol yang ditemui dalam anggur lain.

Tidak seperti anggur lain, muscadine mengandungi pekatan luar biasa asid elagik dan elagitanin yang apabila digabungkan dengan polifenol lain, menghasilkan kuasa antioksidan yang sangat hebat.

Campuran hebat polifenol ini, membantu anda untuk hidup lebih aktif dan lama ia mengandungi:

💪10x lebih berkuasa daripada resveratrol sahaja

💪15 polifenol untuk perlindungan dengan spektrum lebih luas.


KEBAIKAN VIVIX


Membersih dan Detox
Kajian menunjukkan bahawa polifenol boleh menggalakkan fungsi hati yang normal.
-melindungi hati dengan membantu badan mengawal tekanan dalam badan.
-mengurangkan kemerahan dan bengkak serta mengurangkan sel yang mati pada organ hati.
-mereka yang sering mengalami keletihan dan hati berlemak 
-polifenol terutamanya resveratrol menyerupai kesan kesihatan daripada berpuasa atau pengurangan kalori, yang boleh mambantu anda menurunkan barat badan.
-ia merangsang hormon yang meningkat apabila individu mengawal pengambilan kalori

Meningkatkan Tenaga
mitokondria adalah pengeluar tenaga utama anda,
ia memenuhi lebih daripada 90% keperluan tenaga badan, polifenol juga membantu meningkatkan prestasi anda ketika bersenam.
-kajian telah menunjukkan bahawa polifenol membantu mempercepat pengeluaran mitokondria didalam badan kita.
-peningkatan tahap mitokondria membantu meningkatkan tenaga badan dan mengurangkan keletihan
-resveratrol didapati meningkatkan jisim otot dan pertumbuhan semula otot pada orang dewasa yang lebih tua, terutamanya apabila digabungkan dengan amalan bersenam

Kulit Berseri
kajian klinikal terkini mencadangkan bahawa polifenol mempunyai potensi untuk melindungi kulit anda daripada kerosakan radiasi ultraviolet (UV) dan serangan radikal bebas yang membawa kepada penuaan kulit 
-untuk memperoleh kulit yang lembut dan berseri 
-meningkatkan pengeluaran kolagen 
-untuk kulit yang tegang
-melicinkan garis halus dan kedutan 
-untuk kulit yang kelihatan lebih muda

Meningkatkan Perlindungan
Pelbagai kajian penyelidikan telah menunjukkan
fungsi polifenol dalam menghalang pertumbuhan sel abnormal, penyelidik percaya bahawa fungsi antioksidan polifenol membantu.
-melindungi DNA daripada kerosakan, yang boleh mencetuskan pertumbuhan sel abnormal
-menyokong replikasi DNA untuk fungsi sel yang sihat
-mengurangkan keradangan dengan mengoptimumkan sistem imun
-meningkatkan tahap antioksidan dalam badan
-kurangkan tekanan biologi dalam badan

Kekalkan Tahap Glukosa Darah Yang Sihat
kajian klinikal terkini menunjukkan polifenol mungkin mempunyai potensi untuk mengekalkan tahap glukosa yang sihat dengan:
-mengawalatur penyerapan glukosa
-meningkatkan kepekaan insulin
-merangsang rembesan insulin
-meningkatkan proses penguraian glukosa

Menggalakkan Fungsi Jantung Yang Sihat
Pelbagai kajian penyelidikan telah menunjukkan bahawa polifenol membantu dalam menggalakkan fungsi jantung yang sihat dengan:
-mengurangkan keradangan dalam salur darah
-menggalakkan dinding salur darah yang sihat
-menggalakkan tekanan darah yang sihat
-mengekalkan tahap pergumpalan platelet yang sihat


Lindungi Tubuh Badan dari A.G.E (advanced glycation end)
Age akan menyebabkan keadaan berikut:
-kencing manis
-penyakit jantung
-penuaan awal
-penyakit alzheimer's
-kerosakan sel
-pemendekan usia sel

Polifenol untuk sel yang sihat
-menghalang pembentukan A.G.E
quercetin merupakan sejenis polifenol yang terdapat dalam buah beri, terbukti berkesan dalam menghalang pembentukan A.G.E sehingga 60%.
-melambatkan pembentukan A.G.E
ujian makmal juga menunjukkan bahawa campuran unik polifenol anggur muscadine dan campuran lobak ungu, ekstrak eldeberi eropah dan ekstrak knotweed jepun terkandung dalam rejuvetrol yang sedang berada dalam proses paten dapat membantu melambatkan pembentukan A.G.E setinggi 90% dibandingkan dengan hanya menggunakan resveratrol sahaja, yang cuma dapat melambatkan 30%, sel-sel yang mengandungi protein A.G.E dapat menggalakkan kesihatan jantung dan mengekalkan tahap glukosa darah yang sihat.  

👉Res V
Untuk pengetahuan anda bahan res v disokong 6paten ia adalah paten bagi proses pengekstrakan untuk mengekalkan bioaktif polifenol, semulajadi, tiada penambahan perisa tiruan, pemanis, pewarna, pengawet dan tiada penambahan gluten.

Senang dibawa kemana saja tak perlu disimpan dipeti sejuk, kekal segar sehingga 24bulan.

Antara bahan-bahan Res V
Anggur Muscadine
Mengandungi sifat antioksidan dan kepekatan tinggi asid elagik dan elagitanin sejenis polifenol terkenal.

Japanese Knotweed
Mengandungi polifenol utama yang dipanggil resveratrol ditunjukkan mempunyai banyak manfaat kesihatan yang positif.


Anggur Hitam
Kaya dengan nutrien dan penuh dengan antioksidan, polifenol dan vitamin C.

Hampas Anggur Dan Anggur Merah
Mengandungi paras polifenol yang tinggi seperti proantocyanidin di mana ia menawarkan kuasa antioksidan yang hebat.

Buah Delima
Penuh dengan nutrien penting termasuklah elagitanin, asid elagik dan flavonoid.
Buah Kaduka
Juga dikenali sebagai “Raja Ayurveda”, ia menawarkan manfaat terapeutik yang luar biasa dan mengandungi polifenol penting seperti asid galik dan asid elagik.

Lobak Ungu
Mengandungi polifenol seperti antosianin dan lutein dengan antioksidan yang kuat untuk kesihatan yang baik.

Kebaikan ResV
👉Kulit Sihat
-Melindungi kulit dari kerosakan oleh sinaran ultraviolet
(UV) dan serangan radikal bebas.
-Meningkatkan penghasilan kolagen
-Mengurangkan garis halus serta kedutan
👉Peredaran Darah Yang Sihat
-Mengurangkan keradangan kronik yang menjadi punca utama penyakit jantung
-Menurunkan tekanan darah dan tahap kolesterol LDL(jahat) dan meningkatkan tahap kolesterol HDL (baik)
👉Tahap Gula Darah Yang Sihat
-Menurunkan tahap gula darah semasa berpuasa
-Meningkatkan toleransi glukosa 
-Meningkatkan kepekaan insulin 
👉Menyokong Detoks Yang Berkesan
-Meningkatkan kesihatan hati dengan mengawal stress dalaman badan 
-Mengurangkan kemerahan dan pembengkakan 
-Mengurangkan kematian sel pada hati 
-Menyerupai kesan positif berpuasa atau diet rendah kalori, yang boleh membantu menurunkan berat badan
👉Fungsi Otak Yang Sihat
-Pengambilan jus anggur setiap hari selama 12 minggu, meningkatkan memori orang dewasa yang mengalami masalah mental ringan
-Pengambilan polifenol setiap hari secara konsisten meningkatkan aliran darah ke otak 
-Meningkatkan ingatan dan daya tumpuan
👉Meningkatkan Tenaga Dan Kekuatan Otot
-Mempercepatkan penghasilan mitikondria
-Penjana utama tenaga badan anda
-Ia juga meningkatkan jisim otot dan penghasilan semula otot dikalangan individu yang berusia, terutamanya apabila diamalkan bersama dengan senaman.
👉Perkembangan Sel Yang Sihat
-Polifenol adalah salah satu daripada sebatian untuk mengurangkan resiko kanser, karena ia dipercayai menghalang pertumbuhan dan perkembangan pelbagai sel-sel kanser
👉Memelihara Dan Menyokong Kesihatan Sendi 
-Mengelakkan penipisan dan meningkatkan penghasilan tulang rawan dan kolagen pada sendi. 














Continue Reading

Saturday, April 17, 2021

Resepi Lemak Cili Padi Daging Salai

Hai assalammualaikum dan selamat petang...      sistur diluar sana petang gini, dah siap-siap nak memasak juadah berbuka kan?

Masih ada yang berfikir nak masak apo harini? ceh apa kata masak lomak cili padi pehh... Memang terangkat😂😂.

Macam aida memang suka pedas berapi tapi geng kat umah ni tak ade yang suka pedas jadi layankan diorang masak lemak cili padi tapi rasa, bagi pedas suam-suam kuku... tak adalah pedas sangat...

Stay tune korang, oke resepi dia mudah yakmat... bahan-bahan dia senang nak cari, macam aida suka bercucuk tanam jadinya tinggal cari kat belakang rumah...

Elok pulak belimbing buluh tengah lebat berbuah apa lagi terus masak lemak cili padi daging salai.

Ni haa... Bahan-bahannya👇👇

Bahan A

-cili padi

-kunyit

-bawang merah

Bahan B

-daging salai

-belimbing buluh

-serai titik

-kentang potong serong

-santan

Kalau xde belimbing buluh masuk asam keping pun sodap janji pandai balancekan rasa dia...

Oke start nak memasak

Blender bahan A, masuk dalam periuk agak dah mendidih masuk bahan B pulak, dah mendidih baru masuk garam, perasa dan gula, balance kan rasa..mendidih angkat.

Taraaaa siap dah...



Oke sebelum korang tanya kat mana aida beli daging salai yang sedap lembut, aida nak share ler ni hehe aida beli kat mek nani daging salai dia memang lembut je, lagi satu daging salai bukan takat nak masak lemak cili padi je, wat nasi goreng untuk rencah ape2 masakan memang sedap, ehhh aida lom bagi contact ya... saboo beb... kan puasa ingatan kureng sikit mudah pelupa!!! kene telan omega dengan lecithin ni... ni haa number seller daging salai 60146478746 mek nani tahu namanya.. so korang roger dia ya... jangan pm aida pulak, harga dia pun berpatutan, selamat mencoba.


Continue Reading

Sunday, April 11, 2021

Performance Drink mix Dengan Energizing Tea Hilangkan Dahaga

 
Cuaca sekarang tak menentu kan... semua terjadi tiba-tiba. tiba-tiba panas tiba-tiba  hujan, tiba-tiba hilang eh eh eh... apa kaitan aida😂.
pagi sampai ketengah hari panas  lit-lit petang hujan ribut pula. Balik COD terus bancuh Performance drink dengan tea elderberry sejuk-sejuk lalu kat anak tekak pehhh.... mabless.

Aida nak share info tea elderberry ni sebenarnya aida dapat hadiah dari Shaklee taste produk baru, memang power tea ni minum bertenaga je...campur dengan performance drink memang ngam gabungan terbaik.

Hari selasa  kita menyambut bulan ramadhan, bila kita sahur minum performance drink ni kan.. tak payah minum sampai kembung perut insyaAllah sampai kepetang kita kurang haus sebab performance drink minuman isotonik tak bergas elak dehidrasi.

Bila badan kita terhidrasi, memberi kesan negatif pada kesihatan dan pelbagai sistem badan kita.
-Menjejaskan prestasi fizikal badan yang normal
-Boleh membawa kepada kelesuan dan lemah badan
-Menyebabkan ketidakselesaan pencernaan atau sembelit
-Mengurangkan kadar penyerapan organ yang boleh menyebabkan sembelit
-Boleh menjadi punca kepada penurunan keanjalan kulit dan kulit kering. ini karena 30% kulit kita terdiri daripada air yang memberikan kulit daya ketahanan, seri dan keanjalan.

Didatangkan dengan 2perisa oren dan lemon.
Minum dan kekal terhidrat!
-Dengan Opti-LYTE campuran elektrolit proprietari ditambah campuran unik karbohidrat
-Memberi tenaga segera dan berterusan 
-Menyokong penghidratan optimum

Oke berbalik pada info Energizing Tea tadi terbabas pulak aida menaipnya pasal performance drink.
ENERGIZING TEA
Minuman peningkat tenaga semulajadi.
elok pada mereka yang fokus untuk turunkan berat badan. lagi satu yang craving makanan atau minuman manis ambil energizing tea memang lupa pada yang manis, yang pahit jangan dilupa kan penawar.

Energizing tea ni campuran teh hijau, putih dan merah yang eksklusif dan kaya antioksidan serta ekstrak elderberi  yang menyokong imun.

Mengandungi taurina terkenal untuk meningkatkan tenaga dan ketangkasan fikiran

KEISTIMEWAAN SHAKLEE
-Mengandungi elderberi yang menyokong kesihatan imun
-Mengandungi taurina, yang dikaji secara meluas untuk meningkatkan ketangkasan fikiran dan tenaga
-Mudah tersedia dalam pek hidangan sachet
-Bebas gluten, tiada tambahan perisa, pewarna dan pengawet tiruan.




Sumber:Artikel Shaklee






 



Continue Reading

Supplements Untuk Kesihatan Lelaki

Penjagaan kesihatan yang penuh kasih sayang untuk lelaki.

Selayaknya seorang wanita, lelakipun perlu penjagaan kesihatan, terutamanya yang membabitkan soal nutrisi dan kesihatan dalaman.

Ia boleh menjadi sukar bagi lelaki untuk memastikan pengambilan nutrisi mereka siap hari, selain perkara yang perlu dilakukan supaya kekal sihat dan sentiasa berada dipuncak prestasi meraka.

Para lelaki, masanya anda memeriksa keperluan nutrisi anda setiap hari.

Antara supplements yang perlu diambil setiap hari, aida senaraikan dibawah👇👇👇

💪Koenzim Q10(CoQ10)

Palam pencucuh (Spark plug) badan kita koenzim Q10 dihasilkan secara semulajadi dalam badan, yang mengoptimumkan fungsi sel untuk memberi kita tenaga tambahan!

-Meningkatkan stamina sepanjang hari 
-Kiraan sperma yang sihat dan sperma yang aktif bergerak 
-Meningkatkan kekuatan dan jisim otot 
-Mengurangkan sakit kepala atau migrain
-Menjaga kesihatan jantung supaya kuat mengepam 
-Mengurangkan resiko penyakit alzheimer's
💪Protein Soya
Blok binaan asas 
manfaat protein soya berasaskan tumbuhan dengan indeks glisemik rendah.
-Pilihan protein yang lebih sihat
-Tenaga yang berterusan sepanjang hari 
-Untuk membina dan mengekalkan jisim otot
-Meningkatkan kesihatan prostat
-Paras kolesterol yang sihat

💪Vitamin C
Antioksidan unggul
Vitamin C vitamin ultra-versatil yang lelaki mesti dapatkan.
Vitamin c boleh diperoleh daripada buahan sitrus, sayuran dan suplemen vitamin c.
-Memberi lebih rangsangan kepada sistem imun 
-Untuk mencegah dan merawat selesema
-Mempercepatkan penyembuhan luka
-Meningkatkan penyerapan zat besi
💪Asid Lemak Omega 3

Agen anti keradangan 
Minyak ikan dan minyak biji rami adalah sumber asid lemak omega-3 seperti EPA, DHA dan ALA yang bagus, iaitu lemak sihat yang kita perlukan untuk kita kekal sihat.
-Fokus dan cemerlang dalam pelajaran atau kerja
-Melegakan kekeringan mata 
-Mengawal emosi dan menikmati mood yang lebih baik
-Pengurusan berat badan yang sihat
-Meningkatkan kesihatan jantung dengan tekanan darah, peredaran darah dan paras kolesterol yang terkawal
-Tulang lebih kuat dan sendi lebih fleksibel, untuk memudahkan pergerakan
-Minda cerdas dengan daya ingatan yang bagus pada usia tua.

💪Vitamin B
Vitamin pemberi tenaga anda!
cas "bateri" badan anda dengan lapan vitamin B 
-tiamina B1
-riboflavin B2
-niasin B3
-asid pantotenik B5
-piridoksin B6
-biotin B7
-folat B9
-kobalamin B12
Manfaat vitamin B
-Mengurangkan tekanan dan mood yang lebih baik
-Gaya hidup aktif dan bertenaga
-Meningkatkan metabolisma
-Meningkatkan prestasi otot dan daya ketahanan
-Daya ingatan dan kesihatan kognitif yang baik 
💪Kalsium

Nutrien yang diperlukan tulang
kalsium adalah salah satu mineral penting untuk kesihatan tulang.
Ia memainkan peranan yang sangat penting dalam hampir setiap aktiviti harian.
Manfaat Kalsium
-Tulang yang kuat dan sihat
-Mengurangkan kekejangan otot semasa berlatih dan bersenam
-Mengurangkan risiko osteoporosis dan keretakan tulang.

💪Zink
Mineral lelaki yang macho
lelaki sejati mengambil zink, walaupun zink diperlukan oleh badan dalam jumlah yang kecil.
ia memainkan peranan besar untuk memastikan lelaki berasa sihat dan maskulin pada setiap peringkat usianya.
Kebaikan zink
-Sperma yang lebih sihat
-Paras testosteron dan prostat yang sihat
-Mengurangkan tempoh selsema biasa
-Meningkatkan stamina dan prestasi
💪Vitamin E 
Tambahkan vitamin E untuk meningkatkan kelelakian anda!
Kebaikan Vitamin E
-Sperma yang sihat dengan kepala dan ekor yang sihat
-Sperma bergerak ke hadapan ke arah yang betul
-Meningkatkan peluang mensenyawakan ovum
-Mengurangkan sakit otot selepas berlatih dan bersenam
-Pengurusan andropaus yang lebih baik
Sumber:Artikel Shaklee
















 









































Continue Reading