Sunday, September 27, 2015

SHAKLEE LANDMARK STUDY



Apa itu landmark Supplement Study???
Sebuah kajian unggul, kajian pertama mengaji keishatan dan risiko pengambilan makanan tambahan jangka masa panjang.
Banyak kajian lain mereka buat dalam jangka masa pendek sahaja.
Sedangkan penyakit-penyakit biasanya timbul dalam jangka masa panjang.


Ya ada kajian yang menguji kesan nutrisi terhadap
penyakit dalam jangka masa panjang yang ramai 
orang tak tahu.

Kajian Dijalankan Oleh Pihak 3


Kajian ini diketuai oleh Dr Gladys Block (Phd University of California Berkeley school of public Health), mengkaji Statistik dan menulis kajian ini pada Oktober 2007
Beliau akan menerbitkan keputusan kajian ini, tidak kira sama ada keputusan pengguna shaklee positif atau tidak. 

Tidak banyak syarikat yang membenarkan pihak ketiga untuk menjalankan kajian ke atas produk mereka kerana ia boleh memberi impak kepada syarikat sekiranya hasil dari kajian menunjukkan produk mereka tidak berkesan, 

Tetapi Shaklee berani mati buat kajian ini, karena Shaklee yakin akan keberkesanan Produknya. Jadi Kita sebagai pengguna tidak was-was makan kerana produk selamat dan berkesan.


Antara vitamin yang diamalkan pengguna Shaklee,
sorang tau ambil vitamin bermacam-macam.


Kajian dibagi 3 golongan
  1. Golongan 1 Tidak mengambil makanan tambahan 
  2. Golongan 2 ambil sejenis makanan tambahan sahaja
  3. 20 Tahun pengguna tegar Shaklee
Kajian Yang Dijalankan Melalui
  • Soalan atas talian
  • berpuasa untuk ujian darah, tekanan darah, dan berat badan Oleh pengguna Supplement Shaklee jangka masa panjang 
  • Nutrition Examination survey(NHANES) untuk pengguna sejenis multivitamin dan yang tidak menggunakan apa-apa supplement

Apa keputusan kajian ini

Keputusan 1

Status Micronutrient Terbaik Maksudnya nutrisi dalam darah lebih tinggi.

Tinggi bioavailable bermaksud penyerapan dan penggunaan nutrisi dalam badan lebih efisyen

Lain-lain vitamin walaupun menawarkan Vit e or C yang tinggi tapi ianya tak dapat diserap badan. Ianya masuk dalam badan burden organ dan keluar

Tengok Bar-Bar Hijau tu Folate, B-Carotene, Vit C tinggi pada pengguna shaklee.

Retinol tak tinggi sebab kalau tinggi badan boleh kuning

Macam shaklee asalkan badan tak perlukan ia akan keluar je dari badan kita

Menunjukkan produk Shaklee tiada kesan yang buruk dalam jangka masa panjang.






Keputusan 2

Risiko Kesihatan Rendah Macam mana tahu risiko kesihatan ni rendah?
Mereka ambil darah. Hantar ke lab untuk tengok bacaan kolestrol, triglycerides, homocysteine & C Reactive Protein.

Bacaan Homocysteine 36% Lebih Rendah
Ianya adalah bacaan keradangan badan. Kalau tinggi brain & jantung boleh terjejas.

Bacaan Triglyceriders 33% Lebih Rendah
Triglyceriders kalau rendah makan banyak lemak pun lemak tak diserap oleh tubuh. 
Mungkin makan lecithin lah ni.

Bacaan Kolestrol 11% Lebih Rendah
Bacaan kolestrol jahat yang lebih rendah bagi pengguna Shaklee.Hdl (kolestrol baik) pengguna Shaklee adalah tinggi. 

Ia bantu singkirkan kolestrol jahat keluar dari salur darah. Produk Shaklee Omega bantu kurangkan kolestrol jahat.

Bacaan C-Reactive Protein 59% 
Lebih Rendah C-Reactive Protein adalah result kerosakan sel organ.
Kalau tinggi kena jaga sebab kita akan alami penuaan nanti.

Ianya menunjukkan sel badan tengah alami penuaan. Tubuh rembeskan C-Reactive Protein ini yang akan further damage badan.

Bacaan C-Reactive adalah tinggi pada orang yang ada sakit jantung.
Result C-Reactive pada pengguna shaklee adalah rendah menunjukkan risk untuk sakit jantung adalah rendah.


Keputusan 3



Kes Penyakit Paling Rendah

Result yang menakjubkan pada pengguna 
supplemen shaklee yang color merah tu.
% diabetes, heart attack rendah adalah 
sangat rendah compare yang lain.

Emphysema yang hujung tu adalah 
jangkitan peparu. Biasanya orang kena bila dah tua. 

Masa muda banyak virus & kuman tak boleh 
mati & disingkirkan dalam badan. Mereka 
hanya deactive sahaja.

Bila dah tua immune body rendah. Virus ni 
akan aktif semula.Sebab tu kita dengar ramai orang tua mati sebab jangkitan peparu.



Keputusan 4

Well Being

Majoriti pengguna Shaklee rate diri rasa lebih sihat dalam questionaire. Rasa muda, bertenaga, sihat dan positif.

Perhap macam bcomplex Ostematrix tu boleh naikkan mood.
Vivix pula elakkan penyakit.

Sebab tu kita rasa lebih hebat. Nak rasa hebat perlulah sihat dahulu
.



Keputusan 5

TIADA SEORANG PUN DALAM KUMPULAN SHAKLEE OVERDOSE NUTRISI

Banyak risiko overdose in term of nutrition terutama fat & liver nutrion yg selalu tertinggal dalam badan.

Macam shaklee anda tak perlu risau sebab TERBUKTI SELAMAT. Asalkan tak perlu badan akan singkirkan sendiri.

Shaklee is very NATURAL SUPPLEMEN which kita boleh makan & tidur lena setiap hari.




Info Landmark Study boleh layari laman web