Resepi Asam Pedas Telo Ikan

Atas permintaan dak mis aida share resepi asam pedas telo ikan dengan asam pedas daging, aida tulis kat blog senang ada yang minta resepi tinggal aida copy link😄.

Bahan utama sudah tentu telo ikan kan...

Telo ikan korang siang, macam aida suka belah tengah senang nak bersihkan dalam tu... kemudian rendam dengan air asam sebentar.

Bahan-bahan
-bawang merah
-bawang putih
-halia
-halba
-serai
-daun limau
-cili mesin
-serbuk kunyit
-air asam pekat
-sayur bendi

Bahan hiris
-bawang merah
-bawang putih
-halia

Bahan Tumbuk
bawang merah dan putih

Cara Memasak   

1.panaskan minyak masak didalam periuk kemudian masukkan bahan hiris, diikuti bahan tumbuk. masak sehingga kekuningan dan naik bau api kecik jangan sampai hangit.

2.masukkan cili mesin dan serbuk kunyit dah keperangan masuk air asam pekat kemuadian masuk telo ikan yang sudah dicuci bersih dan last sekali masuk sayur bendi.


Haaa tu kejadian dia helok je pekat kan....

resepi asam pedas daging nanti aida sambung ya... belum beli bahan lagi.

 





Post a Comment

1 Comments