Promosi Youth Skincare Oktober 2021

Shaklee memang tak pernah yang tak best, bulan oktober ni promosi youth skin care, bila korang beli Cleanser + Toner Percuma moisturizer spf 50 tahu.. wows sangat kan promosinya!! berharga rm206.50sen.

Satu tiup aida pakai 4bulan penggunaan, yelah sebab selalu keluar COD kan... customer aida ada yang 1tiub tu tahan sampai 6@8 bulan dia pakai moisturizer tu.

Memang jimat puas pakai, mau tak jimat cara gunanya ambik setitik je pelempap dihujung jari, kemudian sapukan keseluruh muka memang kulit korang jadi lembap tak kering, tak kira nak keluar atau duduk dirumah mesti guna spf ni.

Apa Kebaikan Produk Youth

1.Cleanser

  • bertindak sebagai make up remover 
  • tidak mengeringkan kulit muka
  • melembapkan kulit muka
  • bersifat soap free dan pH rendah
  • berfungsi sebagai scrub
  • mampu mengurangkan masalah blackhead dan whitehead
  • bersifat anti radang
  • mengecutkan jerawat
  • mengawal masalah kulit muka berminyak

2.Toner

  • mengecilkan pori 
  • mengawal masalah kulit muka berminyak
  • bersifat exfoliating dan menanggalkan sel-sel kulit mati
  • mengandungi ekstrak yis yang berfungsi memasukkan oksigen ka dalam kulit supaya kulit sihat dan lembap

3.moisturizer

  • mengurangkan jeragat dan bintik hitam
  • melembapkan kulit yang kering
  • mengatasi masalah kulit kusam
  • mengandungi kacang pis yang melindungi kolagen dalam kulit
  • berfungsi sebagai pelembab dan sunscreen
  • melindungi kulit dari sinar uvA dan uvB (broadspectrum)

Salah satu kebaikan moisturizer melindungi kulit dari sinar uvA dan uvB.

Apa itu sinar UV?

jenis radiasi ultraungu (UV) yang paling biasa ialah cahaya matahari.

Matahari menghasilkan sinar UVA dan UVB, sinar UVA boleh menembus masuk jauh ke dalam kulit. memecahkan kolagen dan elastin. UVB pula boleh merosakkan lapisan permukaan kulit.                              

Kesan sinar UVA


Kesan Sinar UVB




  Cara menghalang sinar UVB
tintakan tingkap kereta atau rumah/pejabat untuk mengurangkan pendedahan kepada cahaya matahari.
Jadi jika anda kerap memandu atau duduk ditepi tingkap atau didalam bilik yang menerima banyak cahaya matahari, digalakkan memakai krim perlindungan UV untuk memberikan kulit anda perlindungan sepenunya.

Cahaya biru dimana sahaja.
cahaya biru atau juga dikenali sebagai sinar cahaya biru bertenaga tinggi(HEV) adalah cahaya yang dikeluarkan skrin telefon bimbit, tablet dan komputer anda.
Ia didapati boleh menembusi kulit dan menyebabkan foto penuaan, hiperpigmentasi, tompok usia dan melasma.
tip:sapukan semula krim perlindungan UV setiap beberapa jam untuk perlindungan secukupnya.   
                                            













Comments

Popular posts from this blog

Makanan Naikkan Hemoglobin (HB) Petua Naikkan HB

Harga Vivix Shaklee Promo

Pengedar Shaklee Pahang