Thursday, December 8, 2016

4 langkah selamat memilih produk

Assalammualaikum 😊😊😊

Sekarang banyak betul lambakan produk kurus, produk kecantikan dipasaran, anda sebagai pengguna kena bijak memilih, jangan hanya ditunjuk testimoni produk, kononnya dalam 2 hari boleh kurus atau putih gebu,anda cepat mengambil keputusan untuk membeli, antara satu sebab juga wanita terjebak membeli karena ingin kurus atau cantik cepat, tanpa kaji selidik dulu.

meh aida bagi tahu caranya untuk memilih produk selamat.

4 langkah untuk membeli produk yang selamat dimakan agar tak was-was.

1.check dulu produk berdaftar dengan KKM(kementrian kesihatan malaysia)
boleh layari web

http://bpfk.moh.gov.my/
cara-cara nak check produk ada kkm
2.ada sijil halal
3.produk selamat dimakan dalam jangka masa yang lama

4.produk R & D (research and development)

meh tengok picture dibawah ni... seram kan?? so pikir-pikir kan sebelum terlambat.







Continue Reading

Friday, September 2, 2016

Cantik Selamat




Assalammualaikum dan Hai korang 


Bulan September promo Set Cantik  ESP dan VITA-C, memang gebu gebas
meh kita tengok apa kelebihan Produk ESP dan VITA-C

Promosi ESP dan VITA-C

.
.
Kebaikan ESP -sumber tenaga
-tahan lapar
-kulit cantik, gebu
-sembuhkan luka cepat
-kurangkan kesan parut
-stabil hormon
-peredaran darah sihat
-cegah migraine
-bantu insomnia
-kurangkan stress
-kurangkan paras kolesterol
-kurangkan pigmentasi
-lambatkan uban
-kurangkan rambut gugur
-anjal payudarah
-bantu prostat sihat
-kurang kedut kulit
.
.
Kebaikan VITA-C PLUS
-tingkatkan sistem imun
-kurangkan tekanan darah
-bukaan salur darah yg sempurna
-atasi tekanan
-kurangkan toksin dalam darah
-kurangkan/kekalkan berat badan
-melawan katarak
-kesihatan rambut 
.
.
Info lanjut hubungi:aida
+6010.5414102/013.6525515

TESTIMONI







Continue Reading

Sunday, August 28, 2016

Kurus Selamat

Assalam mualaikum dan hai.....

aida nak share kebaikan detoks, memang best korang.. sebelum detoks aida setiap makan  kene ambil nasi kalau tak gigil(badan menggeletar) tak boleh tahan lapar 

menu makanan yang aida ambil harus ada nasi, bayangkan!! 
-breakfast ambil nasi
-lunch ambil nasi
-dinner ambil nasi
akibatnya berat badan semakin naik (ha ambik ko) macam bela saka pulak. 
kemudian aida terbuka hati untuk buat detoks

Apa itu Detoks???

merupakan salah satu metode menurunkan berat badan dengan cara detoksifikasi tubuh, iaitu proses untuk membuang atau membersihkan racun dalam tubuh. Dengan melakukan detoksifikasi maka dapat memperbaiki metabolisme dan kemampuan tubuh dalam membuang racun.



kenapa perlu suplement kalau nak detox?
  1. Bila detox atau diet kita kurang makan, jadi peranan suplemen untuk tampung kekurangan nutrisi dan lengkapkan keperluan nutrisi kita
  2. Nutrisi dari real food tidak mencukupi atas faktor cara penanaman dan handling process
  3. Mempercepatkan lagi proses detoks, contoh dtx complex untuk membantu hati menyingkirkan toksin
  4. Terdapat kaitan di antara peranan hati yang sihat dengan penurunan berat badan
  5. Badan dapat reset semula dan anasir2 perasa spt (Garam, Gula, MSG) dapat dikurangkan atau terus dapat kita tinggal. Ini bgs untuk badan lebih sihat dan tidak membendung air / lemak.

kebaikan detox

  • mengurangkan berat badan
  • melambatkan kesan penuaan
  • meningkatkan kualiti hidup
  • tingkatkan tenaga
  • membaiki tahap kesihatan kulit
  • menyihatkan minda dan emosi
  • memperbetulkan semula sistem tubuh 
  • mengatasi masalah sembelit
  • menurunkan paras kolesterol
  • mengelakkan penyakit kronik
  • menguatkan sistem imum
  • memberi khasiat maksimum pada organ untuk berfungsi dengan lebih baik
SET DETOX SHAKLEE

1. Vivix detox seluruh organ dan sel

2. Alfalfa detok darah
3. Dtx Complex detox hati
4. Peppermint buang angin akibat detoks
5. Herbalax detox usus 

TESTIMONI DETOX

Testimoni sendiri sebelum dan selepas detoks badan ringan jew, yang paling ketara senang bangun pagi walaupun aida lambat tido...















Untuk pertanyaan lanjut pm/whatsapp Aida

+6010.5414102/+6013.6525515

Aida sedia membantu anda






Continue Reading

Wednesday, August 24, 2016

Ostematrix bukan sekedar calcium

Apa bestnya OSTEMATRIX Shaklee!!
-Meringankan stress
-Memperbaiki kekejangan & kebas-kebas
-Memperbaiki masalah haid
-Menguatkan tulang
-Memperbaiki hiperaktiviti perut & sakit gastrik
-1biji ostematrix = 1 gelas susu tinggi kalsium = 80 biji badam
Ostematrix sesuai yang tak suke susu macam saya.

-4 caplets ostematrix membekalkan 1000mg kalsium 
-8.8 gelas susu segar membekalkan 1000mg kalsium 

kita tahu seorang dewaasa memerlukan 1000mg kalsium setiap hari untuk kesihatan tulang dan gigi 
2-2 cara bile guna TETAPI pada HARGA dan KHASIAT yang berbeza
jadi  4 caplets VS 808 gelas susu segar setiap hari, yang mana berbaloi????




SET COMBINASI OSTEMATRIX


1. Ostematrix + Gla Complex untuk senggugut dan gejala PMS
2. Ostematrix + Omega Guard untuk sakit sendi, lutut, dan gout
3. Ostematrix + Herbalax untuk Sembelit dan buasir
4. Ostematrix + ESP untuk milk booster, ibu mengandung, kembalikan tenaga ibu berpantang
5. Ostematrix + Alfalfa Complex untuk sakit pinggang dan masalah wanita
6. Ostematrix + B Complex untuk cream, kejang, migrain, stress dan kebas-kebas

Untuk info lanjut PM/Whatsapp Aida
+6010.5414102/+6013.6525515
Aida sedia membantu anda


Continue Reading

Saturday, July 9, 2016

Bersihkan Usus dengan Herblax Shaklee

Assalam mualaikum


Selamat Hari Raya AidulFitri, Mohon Maaf zahir dan batin, Time raye ni.. banyak rumah terbuka makanpun sedap-sedap kan??? mana boleh nak diet kan he..he....
Aida nak kongsi Vitamin untuk DETOX  usus

Apa itu Detox????

Detox adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih, barulah badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. Kerana itulah detox sangat penting sebeum mengambil apa-apa vitamin atau supplement supaya tahap penyerapan nutrien pada kadar paling optimum. Vitamin yang saya maksudkan adalah Herbalax Shaklee.

Kebaikan Herb Lax


  • pembersihan najis yang tersekat
  • meransang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita
  • membantu masalah sembelit
  • tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi
  • mengempiskan perut
  • ia membantu dalam mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut. sesuai di ambil seperti biasa atau dicampur dalam air panas, sebaai minuman teh herba.






Continue Reading

Tuesday, May 10, 2016

8 Punca sakit gastrik dan ulser

Pernahkah Anda mengalami Gastrik yang melampau???
Gastrik secara umumnya ia boleh dibahagikan kepada 2 jenis iaitu:


1.gastritis 

(keradangan lapisan mukosa yang 
melapik dinding perut)
ini ialah apabila seseorang 
mengalami sakit perut ketika lapar, ia menandakan asid hidroklorik terlalu banyak di dalam perut(keasidan tinggi)

2.ulser perut


atau peptik pada lapisan sel yang lebih dalam (lebih 
teruk berbanding gastritis)apabila seseorang
mengadu sakit perut selepas makan maka ia 
mungkin menunjukkan masalah ulser perut atau 
lapisan mukosa sudah menipis atau lemah.


PUNCA GASTRIK

1.Merokok
2.Meminum minuman beralkohol
3.Jangkitan bakteria helicobacter pylori
4.Kegagalan organ tubuh seperti kegagalan buah pinggang, pernafasan, 

5.jangkitan septisemia dan pesakit tenat yang boleh mengakibatkan stress ulser.
6.Tabiat pemakanan yang tidak mengikut waktu.
7.Gaya hidup yang tertekan (stress)
8.Bahan-bahan kimia seperti ubat Non-Steroid Anti Inflammatory Drug(NSAIDs).



Apakah Tanda-Tanda Gastrik


1.Sakit perut (pada bahagian atas perut atau abdomen)
2.Rasa senak, berangin atau pedih
3.Rasa tidak selesa
4.Kembung, sendawa berulang kali dan kerap kentut selepas makan
5.Rasa mual (loya) dan muntah
6.Hilang selera makan
7.Berat badan turun (pada peringkat teruk)
8.Pening kepala
9.Badan tak bermaya
10.Perut sebu 
11.Terberak-berak



PUNCA ULSER PERUT

1.Suka makan makanan yang pedas, masam dan berminyak,
2.Makanan yang tidak seimbang,
3.Jadual makan yang tidak menentu
4.Kurang minum air suam (mineral) 
5.kurang bersenam
6.Perokok tegar dan minum minuman yang beralkohol
7.Ubat yang tidak sesuai pada badan anda
8.Stress
  
Apakah Tanda-Tanda Ulser Perut:


1.sakit menggigit di dalam perut yang biasanya  menjadi lebih teruk selepas mengambil makanan 
dan minuman 
2.Sakit mencucuk cucuk sampai ke belakang            3.Mengalami sakit yang teramat sangat hingga 
membosankan
4.Terasa pedih dan tajam-tajam diperut 
5.Angin yang banyak hingga merasakan loya, muntah-muntah pening dan lesu            
6.Kurang selera makan
7.Kehilangan berat badan
8.Perubahan warna pada najis (hitam) 

RAWATAN




1.Jaga pemakanan dan ubah gaya hidup
2.Berhenti merokok dan minum minuman keras.
3.Makan sedikit tetapi kerap. Jgn makan terlalu 
kenyang.
4.Kurangkan makan makanan yg pedas, berempah dan masam.
5.Elak minum kopi, teh dan minuman berkarbonat.
6.Amalkan minum susu krn susu bersifat alkali yg boleh mengurangkan keasidan perut.
7.Kurangkan makan makanan yg bersifat berangin dan boleh menyebabkan kembung perut.
8.Elak makan junk food, jeruk dan mee segera.
9.Ambil supplement



 Cadangan supplement shaklee



*Vivix 
Vivix Shaklee merupakan supplement anti penuaan terbaik di dunia. Ia berjaya dihasilkan selepas kajian bertahun-tahun oleh Shaklee dan merupakan supplement pertama di dunia yang mampu menembusi DNA manusia.Info menarik tentang vivix masuk freezer tak beku.







*Esp


-Bersifat alkali yang boleh meneutralkan keasidan 
dalam perut.
-Membina sel2 baru bagi menggantikan sel2 lama
yang telah dihakis oleh asid hidroklorik semasa 
proses pencernaan makanan.

*Ostematrix

-Digalakkan pengambilannya kerana kalsium bersifat
alkali yang dapat meneutralkan keasidan dalam perut.

*Peppermint Ginger plus

-Mengandungi herba asli pudina, halia, jintan hitam
dan jintan manis untuk rasa nyaman dan melegakan ketidakselesaan perut. Boleh juga dijadikan air minuman herba semulajadi.



TESTIMONI










Continue Reading

Friday, February 5, 2016

Sarangan 2013, Memory Balik Kampung



Percutian tahun 2013 kita satu  family pergi ke telaga sarangan tempatnnya best juga sejuk.....panorama yang indah.
Telaga Sarangan, juga dikenal sebagai Telaga Pasir, adalah telaga alami yang berada di ketinggian 1.200 meter di atas permukaan laut dan terletak di lereng Gunung Lawu,Kecamatan PlaosanKabupaten MagetanJawa Timur. Telaga ini berjarak sekitar 16 kilometer arah barat kota Magetan. Telaga ini luasnya sekitar 30 hektare dan berkedalaman 28 meter. Dengan suhu udara antara 15 hingga 20 derajat Celsius.
Hotel budget banyak di sarangan dan banyak kedai-kedai  menjual graf tangan untuk oleh-oleh kekawan.

Naik Speed Boat pusing-pusing telaga sarangan




Pemandangan disekitar telaga sarangan, gunung dan sawah-sawah.









Continue Reading

Sunday, January 31, 2016

Cara Letak Widget Instagram Di Blog

Assalammualaikum semua....

nak tambah widget Instagram di Blog macam mane carannya???
emmmm macam ni carannya.
1.Korang pergi IconoSquare
2.Masuk kan username dan password instagram korang
3.Tekan PROMOTE
4.Scroll kebawah  sampai jumpa PHOTO GALLERY WIDGET, kemudian Tekan Get Your Widget .
5.Setting apa yang patut
6.GET KODE copy

7. Dashboard > Layout > Html/JavaScript > Paste Code tadi
8.save siap
9.semoga bermanfaat

 l
Continue Reading

Saturday, January 30, 2016

Get Clean® Water Pitcher

Memperkenalkan Air Get Clean®

Kod Produk:52114
Get Clean® Water mengaplikasikan sistem penapisan air baharu berbilang paten bagi menghasilkan air yang lebih bersih dan sihat. Berbanding jag air yang lain, Get Clean® Water menggunakan blok karbon padu untuk membersihkan air anda serta mengurangkan bahan-bahan cemar berbahaya - termasuk sehingga 99% plumbum!
Get Clean® Water merupakan jag air pertama yang menggunakan sistem penapis blok karbon yang boleh diisi semula. Langkah ini membantu mengurangkan timbunan botol plastik bagi pemuliharaan alam sekitar. Ia juga berupaya menapis 303 liter (80 gelen) air bagi setiap blok penapis.
Air dan bumi yang lebih bersih dan lebih sihat.
Marilah kita meraikannya!
Menandingi Jenama Terkemuka yang Lain!
  • Disahkan berkesan mengurangkan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain di samping mengekalkan kandungan mineral air yang bermanfaat!
  • Disahkan berkesan mengurangkan klorin, oleh yang demikian ia dapat membantu mengurangkan ancaman kesihatan akibat bahan sampingan klorin!
  • Disahkan berupaya menapis 303 liter (80 gelen) air - dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama terkemuka.
  • Jag air pertama yang dilengkapi sistem penapisan blok karbon isian semula
Pilihan Bijak!
  • Kos hanya beberapa sen bagi satu liter air
  • Air yang lebih sihat dengan rasa yang lebih sedap
  • Jag air bermeter automatik pertama yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah ditapis (tidak memerlukan kuasa elektrik)
  • Ringan dan mudah dibawa
  • Menjimatkan kos
Keunikan Shaklee
Selamat
  • Menyingkirkan plumbum dan pelbagai benda asing dalam air
  • Get Clean® Water mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mungkin terkandung di dalam air. Ia juga diiktiraf berkesan dalam mengurangkan plumbum dan benda asing lain oleh Persatuan Kualiti Air (WQA).
Pintar
  • Hanya beberapa sen bagi satu liter air
  • Warga Malaysia banyak membazirkan wang dengan meminum air botol. Dengan hanya beberapa sen seliter, Get Clean® Water mampu memberikan air yang bersih dengan rasa yang lebih sedap. Ia juga dilengkapi meter pintar yang menunjukkan bilakah masanya anda patut menukar penapis. Tiada lagi ketidakpastian.
Berkuasa Tinggi
  • Lebih banyak air bersih pada setiap masa
  • Get Clean® Water menghasilkan 303 liter (80 gelen) air daripada setiap blok penapis - dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama terkenal. Malah, jag ini berupaya mengurangkan bahan cemar dalam air yang boleh memudaratkan kesihatan anda.
Mesra Alam
  • Memelihara kesejahteraan alam sekitar
  • Get Clean® Water menggunakan jag air dengan sistem penapis blok karbon isian semula yang pertama di dunia. Langkah ini dapat membantu mengurangkan timbunan sampah. Malah, setiap penapis diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan mesra alam sekitar.

Continue Reading

Tuesday, January 26, 2016

PENJAGAAN RAMBUT

1. Lightweight Conditioner

 Kod Produk:31643 (296ml)
  • Melicinkan dan melembapkan rambut tanpa menyebabkannya terlalu melekit
  • Mengembalikan elemen struktur agar rambut tampak lebat, berkilat dan sihat
  • Menghilangkan kesan statik agar rambut lebih mudah digayakan dan diuruskan
2.Nourishing Scalp Treatment

Kod Produk:31642 (59ml)
Produk teras dalam Sistem Penjagaan Rambut Pro Santé adalah Nourishing Scalp Treatment yang padat dengan formula eksklusif Scalp Health Complex kami.
Nourishing Scalp Treatment menangani punca masalah rambut dengan rumusan serum yang amat mudah diserap oleh kulit bagi melancarkan pengaliran darah, melindungi daripada kesan negatif faktor persekitaran serta membekalkan khasiat kepada kulit kepala.
  • Vitamin antioksida iaitu A dan E serta Koenzim Q10 melindungi rambut daripada kerosakan akibat radikal bebas dan tekanan persekitaran
  • Bertindak lembut untuk menghasilkan persekitaran yang optimum bagi pertumbuhan rambut
  • Formula tanpa bilas memudahkan penggunaan, malah rambut boleh digayakan mengikut cita rasa anda tanpa mengambil masa yang terlalu lama
  • Tidak menyebabkan rambut melekit atau berminyak
Keunikan Shaklee
ProSanté Nourishing Scalp Treatment adalah formula eksklusif yang telah terbukti berkesan untuk mengurangkan keguguran rambut semasa disikat. Ia juga melebatkan dan menguatkan rambut secara semula jadi apabila digunakan sebagai sebahagian daripada sistem Penjagaan Rambut ProSanté.

3.Revitalizing Shampoo
Kod Produk:31690 (296ml)
  • Humektan berperanan melicinkan kutikel rambut dan melebatkan rambut
  • Sistem pembersih berpaten, dengan mekanisme tindakan yang lembut
  • Menyegarkan dan menyeimbangkan kulit kepala dan rambut tanpa menjadikannya terlalu lembap atau kering
4.Purifying Shampoo
Kod Produk:31691 (237ml)
  • Membersih dengan menyeluruh, menyingkirkan sisa-sisa produk penggayaan rambut, pengumpulan mineral dan bahan-bahan cemar persekitaran yang lain
  • Mengekalkan keseimbangan lipid dan lembapan semula jadi serta tidak melunturkan warna rambut
  • Ideal untuk mengawal penghasilan minyak pada kulit kepala − rambut juga tidak berkelemumur.
5.Replenishing Conditioner


Kod Produk:31644 (237ml)
  • Pelembap yang pekat untuk memastikan agar rambut sentiasa berkilat dan halus selembut sutera
  • Memperbaiki kerosakan pada permukaan rambut dan memperbaiki hujung rambut yang bercabang
  • Menguatkan rambut dengan khasiat protein dan humektan asli
6.Long Lasting Finishing Spray

Kod Produk:31697 (237ml)
  • "Medium hold" atau “ketahanan sederhana” mengekalkan pilihan gaya rambut
  • Memberikan perlindungan UV
  • Merapikan rambut yang kusut, kering dan sukar diurus.



Continue Reading