Sunday, September 27, 2015

SHAKLEE LANDMARK STUDY

                         

Apa itu landmark Supplement Study???
Sebuah kajian unggul, kajian pertama mengaji keishatan dan risiko pengambilan makanan tambahan jangka masa panjang.
          
Banyak kajian lain mereka buat dalam jangka masa pendek sahaja.

Sedangkan penyakit-penyakit biasanya timbul dalam jangka masa panjang.

            
Ya ada kajian yang menguji kesan nutrisi terhadap
penyakit dalam jangka masa panjang yang ramai 
orang tak tahu.

Kajian Dijalankan Oleh Pihak 3
             
Kajian ini diketuai oleh Dr Gladys Block (Phd University of California Berkeley school of public Health), mengkaji Statistik dan menulis kajian ini pada Oktober 2007
Beliau akan menerbitkan keputusan kajian ini, tidak kira sama ada keputusan pengguna shaklee positif atau tidak. 

Tidak banyak syarikat yang membenarkan pihak ketiga untuk menjalankan kajian ke atas produk mereka kerana ia boleh memberi impak kepada syarikat sekiranya hasil dari kajian menunjukkan produk mereka tidak berkesan, 

Tetapi Shaklee berani mati buat kajian ini, karena Shaklee yakin akan keberkesanan Produknya. Jadi Kita sebagai pengguna tidak was-was makan kerana produk selamat dan berkesan.

              

Antara vitamin yang diamalkan pengguna Shaklee,
sorang tau ambil vitamin bermacam-macam.

              
Kajian dibagi 3 golongan
  1. Golongan 1 Tidak mengambil makanan tambahan 
  2. Golongan 2 ambil sejenis makanan tambahan sahaja
  3. 20 Tahun pengguna tegar Shaklee
Kajian Yang Dijalankan Melalui
  • Soalan atas talian
  • berpuasa untuk ujian darah, tekanan darah, dan berat badan Oleh pengguna Supplement Shaklee jangka masa panjang 
  • Nutrition Examination survey(NHANES) untuk pengguna sejenis multivitamin dan yang tidak menggunakan apa-apa supplement
Apa keputusan kajian ini
          
Keputusan 1 
Status Micronutrient Terbaik Maksudnya nutrisi dalam darah lebih tinggi.

Tinggi bioavailable bermaksud penyerapan dan penggunaan nutrisi dalam badan lebih efisyen 

Lain-lain vitamin walaupun menawarkan Vit e or C yang tinggi tapi ianya tak dapat diserap badan. Ianya masuk dalam badan burden organ dan keluar 

Tengok Bar-Bar Hijau tu Folate, B-Carotene, Vit C tinggi pada pengguna shaklee. 

Retinol tak tinggi sebab kalau tinggi badan boleh kuning 

Macam shaklee asalkan badan tak perlukan ia akan keluar je dari badan kita 

Menunjukkan produk Shaklee tiada kesan yang buruk dalam jangka masa panjang.

             
Keputusan 2
Risiko Kesihatan Rendah Macam mana tahu risiko kesihatan ni rendah?
Mereka ambil darah. Hantar ke lab untuk tengok bacaan kolestrol, triglycerides, homocysteine & C Reactive Protein.

Bacaan Homocysteine 36% Lebih Rendah

Ianya adalah bacaan keradangan badan. Kalau tinggi brain & jantung boleh terjejas.

Bacaan Triglyceriders 33% Lebih Rendah

Triglyceriders kalau rendah makan banyak lemak pun lemak tak diserap oleh tubuh. 
Mungkin makan lecithin lah ni.

Bacaan Kolestrol 11% Lebih Rendah

Bacaan kolestrol jahat yang lebih rendah bagi pengguna Shaklee.Hdl (kolestrol baik) pengguna Shaklee adalah tinggi. 

Ia bantu singkirkan kolestrol jahat keluar dari salur darah. Produk Shaklee Omega bantu kurangkan kolestrol jahat.


Bacaan C-Reactive Protein 59% 

Lebih Rendah C-Reactive Protein adalah result kerosakan sel organ.
Kalau tinggi kena jaga sebab kita akan alami penuaan nanti.

Ianya menunjukkan sel badan tengah alami penuaan. Tubuh rembeskan C-Reactive Protein ini yang akan further damage badan.


Bacaan C-Reactive adalah tinggi pada orang yang ada sakit jantung.

Result C-Reactive pada pengguna shaklee adalah rendah menunjukkan risk untuk sakit jantung adalah rendah.

Keputusan 3
Kes Penyakit Paling Rendah

Result yang menakjubkan pada pengguna 
supplemen shaklee yang color merah tu.
% diabetes, heart attack rendah adalah 
sangat rendah compare yang lain.

Emphysema yang hujung tu adalah 
jangkitan peparu. Biasanya orang kena bila dah tua. 

Masa muda banyak virus & kuman tak boleh 
mati & disingkirkan dalam badan. Mereka 
hanya deactive sahaja.

Bila dah tua immune body rendah. Virus ni 
akan aktif semula.Sebab tu kita dengar ramai orang tua mati sebab jangkitan peparu.



        

Keputusan 4

Well Being

Majoriti pengguna Shaklee rate diri rasa lebih sihat dalam questionaire. Rasa muda, bertenaga, sihat dan positif.

Perhap macam bcomplex Ostematrix tu boleh naikkan mood.
Vivix pula elakkan penyakit.

Sebab tu kita rasa lebih hebat. Nak rasa hebat perlulah sihat dahulu
.



            
Keputusan 5

TIADA SEORANG PUN DALAM KUMPULAN SHAKLEE OVERDOSE NUTRISI

Banyak risiko overdose in term of nutrition terutama fat & liver nutrion yg selalu tertinggal dalam badan.

Macam shaklee anda tak perlu risau sebab TERBUKTI SELAMAT. Asalkan tak perlu badan akan singkirkan sendiri.

Shaklee is very NATURAL SUPPLEMEN which kita boleh makan & tidur lena setiap hari.



            

Info Landmark Study boleh layari laman web


Continue Reading

Saturday, September 19, 2015

Zinc Bantu Luka Cepat Sembuh

ZINC COMPLEX
Perangsang Metabolisme Semula jadi


Kod Produk:11009 (120 tablet)


Zink merupakan komponen penting dalam setiap sel tubuh. Ia memainkan peranan dalam tindak balas enzim dan terlibat dalam pelbagai aktiviti biokimia. Zink diperlukan untuk pertumbuhan dan perkembangan yang normal serta menguatkan ketahanan imun tubuh.

KEBAIKAN ZINC COMPLEX: 
-bantu mempercepat pemulihan luka. sangat baik untuk mereka yang mengalami kecederaan, juga untuk ibu selepas melahirkan. Sebab itulah Zinc Complex ni juga disarankan untuk diambil oleh ibu-ibu yang berpantang selain daripada vitamin yang lain iaitu Vitalea, B Complex dan Vitamin C.
- bantu masalah jerawat. Zinc sangat berkesan untuk mengecutkan jerawat. pada mereka yang ada masalah jerawat batu dan yang seangkatan dengannya jangan sedih2 lagi. Cubalah Zinc Complex dan rasai perbezaannya sendiri. 
-Bantu masalah keguguran rambut. Kebanyakan ibu yang selepas melahirkan anak juga yang menyusu badan mengalami masalah keguguran rambut. Dan ada yang mengalami keguguran rambut yang sangat teruk. Pengambilan 1 tablet zink sehari boleh membantu.
-Membantu sistem imun berfungsi dengan lebih berkesan. Sebab itulah mereka yang selsema disarankan mengambil vitamin c dan zink.

-Rahsia kelelakian. Zink berupaya meningkatkan bilangan sperma yang berkualiti (sperm count). Sperm count yang kurang akan mengganggu kesuburan dan menyukarkan pasangan untuk mendapat cahayamata. Bagi pasangan yang mengalami masalah kekurangan sperm count disarankan mencuba mengambil zink untuk mengatasi masalah tersebut.


TESTIMONI ZINC COMPLEX:




Continue Reading

Sunday, September 13, 2015