Sunday, September 27, 2015

SHAKLEE LANDMARK STUDY



Apa itu landmark Supplement Study???
Sebuah kajian unggul, kajian pertama mengaji keishatan dan risiko pengambilan makanan tambahan jangka masa panjang.
Banyak kajian lain mereka buat dalam jangka masa pendek sahaja.
Sedangkan penyakit-penyakit biasanya timbul dalam jangka masa panjang.


Ya ada kajian yang menguji kesan nutrisi terhadap
penyakit dalam jangka masa panjang yang ramai 
orang tak tahu.

Kajian Dijalankan Oleh Pihak 3


Kajian ini diketuai oleh Dr Gladys Block (Phd University of California Berkeley school of public Health), mengkaji Statistik dan menulis kajian ini pada Oktober 2007
Beliau akan menerbitkan keputusan kajian ini, tidak kira sama ada keputusan pengguna shaklee positif atau tidak. 

Tidak banyak syarikat yang membenarkan pihak ketiga untuk menjalankan kajian ke atas produk mereka kerana ia boleh memberi impak kepada syarikat sekiranya hasil dari kajian menunjukkan produk mereka tidak berkesan, 

Tetapi Shaklee berani mati buat kajian ini, karena Shaklee yakin akan keberkesanan Produknya. Jadi Kita sebagai pengguna tidak was-was makan kerana produk selamat dan berkesan.


Antara vitamin yang diamalkan pengguna Shaklee,
sorang tau ambil vitamin bermacam-macam.


Kajian dibagi 3 golongan
  1. Golongan 1 Tidak mengambil makanan tambahan 
  2. Golongan 2 ambil sejenis makanan tambahan sahaja
  3. 20 Tahun pengguna tegar Shaklee
Kajian Yang Dijalankan Melalui
  • Soalan atas talian
  • berpuasa untuk ujian darah, tekanan darah, dan berat badan Oleh pengguna Supplement Shaklee jangka masa panjang 
  • Nutrition Examination survey(NHANES) untuk pengguna sejenis multivitamin dan yang tidak menggunakan apa-apa supplement

Apa keputusan kajian ini

Keputusan 1

Status Micronutrient Terbaik Maksudnya nutrisi dalam darah lebih tinggi.

Tinggi bioavailable bermaksud penyerapan dan penggunaan nutrisi dalam badan lebih efisyen

Lain-lain vitamin walaupun menawarkan Vit e or C yang tinggi tapi ianya tak dapat diserap badan. Ianya masuk dalam badan burden organ dan keluar

Tengok Bar-Bar Hijau tu Folate, B-Carotene, Vit C tinggi pada pengguna shaklee.

Retinol tak tinggi sebab kalau tinggi badan boleh kuning

Macam shaklee asalkan badan tak perlukan ia akan keluar je dari badan kita

Menunjukkan produk Shaklee tiada kesan yang buruk dalam jangka masa panjang.






Keputusan 2

Risiko Kesihatan Rendah Macam mana tahu risiko kesihatan ni rendah?
Mereka ambil darah. Hantar ke lab untuk tengok bacaan kolestrol, triglycerides, homocysteine & C Reactive Protein.

Bacaan Homocysteine 36% Lebih Rendah
Ianya adalah bacaan keradangan badan. Kalau tinggi brain & jantung boleh terjejas.

Bacaan Triglyceriders 33% Lebih Rendah
Triglyceriders kalau rendah makan banyak lemak pun lemak tak diserap oleh tubuh. 
Mungkin makan lecithin lah ni.

Bacaan Kolestrol 11% Lebih Rendah
Bacaan kolestrol jahat yang lebih rendah bagi pengguna Shaklee.Hdl (kolestrol baik) pengguna Shaklee adalah tinggi. 

Ia bantu singkirkan kolestrol jahat keluar dari salur darah. Produk Shaklee Omega bantu kurangkan kolestrol jahat.

Bacaan C-Reactive Protein 59% 
Lebih Rendah C-Reactive Protein adalah result kerosakan sel organ.
Kalau tinggi kena jaga sebab kita akan alami penuaan nanti.

Ianya menunjukkan sel badan tengah alami penuaan. Tubuh rembeskan C-Reactive Protein ini yang akan further damage badan.

Bacaan C-Reactive adalah tinggi pada orang yang ada sakit jantung.
Result C-Reactive pada pengguna shaklee adalah rendah menunjukkan risk untuk sakit jantung adalah rendah.


Keputusan 3



Kes Penyakit Paling Rendah

Result yang menakjubkan pada pengguna 
supplemen shaklee yang color merah tu.
% diabetes, heart attack rendah adalah 
sangat rendah compare yang lain.

Emphysema yang hujung tu adalah 
jangkitan peparu. Biasanya orang kena bila dah tua. 

Masa muda banyak virus & kuman tak boleh 
mati & disingkirkan dalam badan. Mereka 
hanya deactive sahaja.

Bila dah tua immune body rendah. Virus ni 
akan aktif semula.Sebab tu kita dengar ramai orang tua mati sebab jangkitan peparu.



Keputusan 4

Well Being

Majoriti pengguna Shaklee rate diri rasa lebih sihat dalam questionaire. Rasa muda, bertenaga, sihat dan positif.

Perhap macam bcomplex Ostematrix tu boleh naikkan mood.
Vivix pula elakkan penyakit.

Sebab tu kita rasa lebih hebat. Nak rasa hebat perlulah sihat dahulu
.



Keputusan 5

TIADA SEORANG PUN DALAM KUMPULAN SHAKLEE OVERDOSE NUTRISI

Banyak risiko overdose in term of nutrition terutama fat & liver nutrion yg selalu tertinggal dalam badan.

Macam shaklee anda tak perlu risau sebab TERBUKTI SELAMAT. Asalkan tak perlu badan akan singkirkan sendiri.

Shaklee is very NATURAL SUPPLEMEN which kita boleh makan & tidur lena setiap hari.




Info Landmark Study boleh layari laman web


Continue Reading

Saturday, September 19, 2015

Vitamin Tambah Susu Ibu

Untuk ibu-ibu muda yang baru mendapat cahaya mata dan ingin menyusukan bayi, tetapi kekurangan air susu, pengambilan supplement sangat digalakkan.

kami perkenalkan ESP

Apakah ESP???

ESP Soy Protein Isolate Powder merupakan sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yang secara semulajadi rendah lemak, bebas kolestrol dan kaya dengan asid amino penting. Ia terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya.


KEBAIKAN ESP(SOY PROTEIN ISOLATE POWDER)
1.Dilengkapi dengan unsur kalsium untuk elakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya yang tidak bersifat keasidan
2. Membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam  
3. Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan 
4. Membantu menjadikan kulit lebih berseri dan menganjalkan kulit/awet muda kerana protein penting untuk kulit. 
5. Meransang regenerasi kulit dan otot, mengurangkan kedutan,  
6. Memberi ton warna kulit yang sekata 
7. Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu 
8. Protein yang lengkap (mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan) 
9. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral 
10. Milkbooster hebat 
11. Diproses pada kadar suhu rendah dan menjaga kualiti protin yang tinggi 
12. Menganjalkan payudara
13. Diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan isoflavone 
14. Protein soya(tumbuhan )lebih mudah dihadam berbanding protein haiwan 15. Membantu mengurangkan risiko kanser,  
16. Bertindak sebagai antioksidan,  
17. Menguatkan sistem imun tubuh,  
18. Mempertingkatkan tahap kolestol baik,  
19. Memelihara kesihatan jantung  
20. Membaiki pigmentasi – membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, pigmentasi, kedutan dan kesan tua 
21. Membaiki memori – meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan 
22. Pembekal tenaga – membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan  sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan 
23. Baik untuk hormon – kacang soya kaya dgn isoflavones.  
24. Membantu merendahkan paras kolestrol,  
25. Mencegah osteoporosis  
26. Membantu pembentukan sel-sel baru. 
27. Membantu menyembuhkan gastrik.  
28. Membantu masalah kesuburan
29. Mempercepatkan pemulihan luka selepas pembedahan. 
30. Memudarkan parut 
31. Membantu pembinaan tubuh kanak-kanak 
32. Kecantikan kulit dan rambut 

TESTIMONI:










ESP pun boleh buat masker...

Continue Reading

1 Obat Power Luka Cepat Sembuh

ZINC COMPLEX

Perangsang Metabolisme Semula jadi

Kod Produk:11009 (120 tablet)
Zink merupakan komponen penting dalam setiap sel tubuh. Ia memainkan peranan dalam tindak balas enzim dan terlibat dalam pelbagai aktiviti biokimia. Zink diperlukan untuk pertumbuhan dan perkembangan yang normal serta menguatkan ketahanan imun tubuh.







KEBAIKAN ZINC COMPLEX: 
bantu mempercepat pemulihan luka. sangat baik untuk mereka yang mengalami kecederaan, juga untuk ibu selepas melahirkan. Sebab itulah Zinc Complex ni juga disarankan untuk diambil oleh ibu-ibu yang berpantang selain daripada vitamin yang lain iaitu Vitalea, B Complex dan Vitamin C.

bantu masalah jerawat. Zinc sangat berkesan untuk mengecutkan jerawat. pada mereka yang ada masalah jerawat batu dan yang seangkatan dengannya jangan sedih2 lagi. Cubalah Zinc Complex dan rasai perbezaannya sendiri. 

bantu masalah keguguran rambut. Kebanyakan ibu yang selepas melahirkan anak juga yang menyusu badan mengalami masalah keguguran rambut. Dan ada yang mengalami keguguran rambut yang sangat teruk. Pengambilan 1 tablet zink sehari boleh membantu.

membantu sistem imun berfungsi dengan lebih berkesan. Sebab itulah mereka yang selsema disarankan mengambil vitamin c dan zink.

- rahsia kelelakian. Zink berupaya meningkatkan bilangan sperma yang berkualiti (sperm count). Sperm count yang kurang akan mengganggu kesuburan dan menyukarkan pasangan untuk mendapat cahayamata. Bagi pasangan yang mengalami masalah kekurangan sperm count disarankan mencuba mengambil zink untuk mengatasi masalah tersebut.

TESTIMONI ZINC COMPLEX:




Continue Reading

Sunday, September 13, 2015