500mg Vitamin C, Kurangkan Resiko penyumbatan Saluran Darah


KAJIAN Penyelidik di Amerika Syarikat mendapati mengambil supplemen Vitamin C pada dos 500mg setiap hari berupaya mengurangkan risiko penyumbatan salur darah yang lazimnya terjadi pada golongan obes dan lebih berat badan.Manfaat pengambilan akan menjadi lebih baik sekirannya anda turut mengamalkan senaman.

Tahukah Anda???
Haiwan menghasilkan vitamin C mereka sendiri,seperti arnab mampu menghasilakan 18.000mg (18g)vitamin C sedangkan manusia tidak dapat menghasilkan vitamin C.Tambahan pula vitamin C larut air dan akan hilang berterusan dari tubuh kita.Oleh yang demikian, adalah perlu untuk kita mengambil vitamin C setiap hari.Vitamin C tidak memberi kesan toksik.
Kajian dari Dr.James Scala telah menunjukan, adalah selamat untuk mengambil 5.000mg(10tablets) hingga 10.000mg(20tablets)Vitamin C sehari. Dr.Pauling, yang menemui vitamin c, mengambil 18g(18.000mg)sehari dan beliau adalah sihat secara fizikal pada umur 94 tahun.

Tahukah Anda???
-1 Batang rokok mampu melupuskan 50-100mg Vitamin C
-Keresahan akan mempercepat penyusutan vitamin C
-Kontraseptif dan pil penahan sakit akan menyusutkan vitamin C yang banyak


Vitamin C yang Memadai dari Buah??
Setiap hidangan buah-buahan mambekalkan sekitar 45-60mg vitamin C.Buah-buahan akan menghasilkan vitamin C yang lengkap dalam masa 10 hari selepas buah itu ranum.Oleh yang demikian, buah yang tidak ranum mengandungi kandungan vitamin yang sedikit.Kandungan vitamin C pada buah akan berkurangan kepada separuh apabila dipetik dan akan musnah apabila terdedah kepada kepanasan.

Vitamin C Shaklee telah direka oleh sains shaklee.
Setiap tabletvitamin c mengandungi 7.5 hidangan sebiji buah termasuk kulitnya (500mg) dam pembebasan 1.5 vitamin C buah tersebut kedalam tubuh kita setiap jam. Ujian klinikal telah membuktikan vitamin c didalam 2 tablet vitamin Shaklee (didalam jurang masa 5 jam) mampu kekal didalam plasma darah kita selama 24 jam. Setiap tablet mengandungi 120mg bioflavonoid (25% dari bioflavonoid, diekstrak dari kulit buah) yang juga dikenali sebagai vitamin C Complex. Ia mempunyai kemampuan meningkatkan keberkesanan vitamin C didalam tubuh kita, melegakan inflamas, menentang infeksi bakteria dan radikal bebas.
Cadangan:
*Untuk Pemeliharaan Kesihatan:2x sehari
*Untuk Melawan Kanser, Influenza: 3x sehari


Manfaat Utama:
1.Membentuk kolagen-Merangsang pembentukan kolagen.Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan.Oleh itu, ianya mampu mempertingkatkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik.
2.Memperbaiki simptom Pendarahan-Kekurangan vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, pemulihan kecederaan yang lambat, kulit kering, ruam dan kulit kasar.
3.Peningkatan Sistem Imun-Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik,membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman.mengukuhkan sistemimun,mempertingkatkan alergi hidung dan kulit, asthm.Juga menyingkatkan waktu pemulihan dan mengurangkan symptom flu dan selesema.
4.Memerangi Kanser-Ia adalah satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa, mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel-sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan.Ia juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel kita.
5.Mencantikkan kulit-Ambil Vitamin C setiap hari untuk kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan, dan menyekat pembentukkan pigmen.Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.
6.Memperbaiki Insomnia-Ia memperbaiki insomnia, stres masalah berkaitan mental seperti keresahan.
7.Mengekalkan Kolesterol Sihat-Ianya mampu mengurangkan kolesterol dan tekanan darah,mengekalkan kapilari darah yang sihat,menghindarkan arteriosclerosis, thrombus, menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah,pendarahan serebral dan skurvi. 
  

Demo Vitamin C Shaklee Dan Radikal Bebas.

Catat Ulasan

0 Ulasan