Posts

Showing posts from 2020

Pengedar Resv, Stokis Resv Dan Agen Resv Ready Stok

Image
  Hai dan Assalammualaikum saya aida, merupakan pengedar Resv, agen  Resv  dan stokis Vivix  seluruh malaysia. Kami juga, buat penghantaran keluar negara Dan COD terus kerumah anda. Kami ada ready stock dan fresh, cara pemakanan kami akan guide eksklusif untuk pelanggan kami. Berapa harga Resv?? Harga bukan ahli rm510 tetapi jika anda masuk ahli harga dia jatuh rm408, ya hanya beli sebotol resv anda dapat Percuma keahlian. bukan itu sahaja percuma penghantaran. Berapa harga Vivix pula? Harga retail vivix rm475, tetapi bila anda beli sebotol automatik anda akan dapat percuma keahlian jadi harganya rm380 dan percuma penghantaran best bukan. Info Produk ResV klik๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡ http://www.aidavitamin.com/2020/02/ResVSoftgel.html Info Produk Vivix klik ๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡ https://www.shaklee.com.my/content/vivix#sec_video

Promosi Shaklee November 2020

Image
Bulan Lepas, Shaklee bagi free gift bag ala-ala gucci,   promosi bulan november 2020 pulak ada 2set pilihan iaitu Set viva vivix dan yang kedua set kesihatan boleh juga untuk set mengandung, berpantang dan menyusu, dan hadiahnya tak kalah menarik uolls... yang pasti gempak habis!! set viva vivix hadiahnya  vitamin terlajak laris  Sustained Release Vita-C Plus, dan Set kesihatan atau set mengandung atau set menyusu atau set berpantang hadiahnya zinc complex untuk imun juga, bagus juga Shaklee bagi percuma produk fokus untuk tingkatkan imuniti badan, musim covid kan... huntunglah... sapa yang grab set ni Shaklee bagi hadiah produk meh ler borong cepat, sebelum kehabisan stok.   Keuntungan membeli set Viva Vivix Shaklee Harga bukan promosi RM950 PROMOSI RM760  ๐Ÿ‘‰ jimat RM190 ๐Ÿ‘‰Percuma keahlian berharga RM35 ๐Ÿ‘‰Percuma Penghantaran RM10 ๐Ÿ‘‰Percuma produk Vitamin C Plus Info Produk Vivix Shaklee๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡ https://www.shaklee.com.my/content/vivix Promosi Kedua Set Kesihatan  Promosi set kesihatan 

Kajian Vitamin C Membantu Pesakit Covid Sembuh Dengan Cepat.

Image
Sedia maklum virus covid-19 belum ada vaksin atau obat untuk menyembuhkan penyakit tersebut. Namun begitu ada kajian yang membuktikan vitamin C dapat tingkatkan imuniti lawan penyakit covid dan pesakit dapat sembuh dengan cepat berbanding dengan pesakit yang tidak ambil vitamin C. Dari kajian tersebut  kira-kira 14% kes yang disahkan mengalami penyakit yang teruk yang melibatkan kecederaan paru-paru akut ACUTE LUNG INJURY  (ALI) DAN  ACUTE RESPIRATORY DISTRESS SYNDROME  (ARDS) keadaan ini yang menyebabkan faktor pencetus "cytokine storm" yang menyebabkan tekanan oksidatif  yang berlebihan yang mengakibatkan kerosakan pada tisu paru-paru teruk. Berdasarkan artikel diatas ujian dibuat keatas dua kumpulan yang berbeza. Kedua-dua kumpulan diberi obat yang biasa untuk merawat pesakit covid, namun begitu kelompok kumpulan lagi satu diberi vitamin C dengan dosis tinggi.  Hasil dari ujian tersebut, group yang diberi vitamin C dengan dosis tinggi. - 57% lebih rendah dalam kadar kemat

Supervisor Recognition 2017

Image
Selain celebrate New Master, ada juga celebration untuk new rank. Aida pun naik pentas juga. Syukur alhamdulillah, jerih payah kita bekerja diraikan, kelayakan event ni kene naik pangkat  supervisor keatas untuk pertama kali dan effektif 6 bulan berturut-turut. Event Shaklee memang best sangat-sangat, dapat sedut aura orang-orang hebat dan berkumpul dengan SID (Shaklee Independent Distributor) serata Malaysia. Tengok gambar ni nampak tak  ke ' chubby'an ku  semakin terserlah  hahaha... insof tak nak nembam lagi jaga makan exercise kene konsisten. Aida rank up supervisor pada march 2017, dan sampai sekarang aida masih effektif leader dan terima bonus 4angka setiap bulan tanpa gagal alhamdulilah berkat kerja keras. Bukan senang nak senang beb... bukan goyang kaki duit datang depan mata jangan berangan lah hahaha... citernya ini flashback, so korang yang belum rankup SV cepat tingkatkan usaha, kerja keras lagi, jom bangkit dan bertindak๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช tanam azam “AKU BOLEH BUAT”.

HIV & AIDS

Image
Apa itu HIV? Hiv adalah virus yang melemah dan memusnahkan sistem daya tahan badan manusia. virus HIV menyebabkan penyakit AIDS. manakala seseorang yang dijangkiti HIV adalah pembawa kuman HIV. Apa itu AIDS? AIDS ialah tahap akhir jangkitan HIV. pada tahap ini, individu yang dijangkiti HIV akan menunjukkan tanda dan gejala. Apakah tanda dan gejala HIV? -tiada,pembawa HIV masih boleh kelihatan sihat walaupun telah dijangkiti. Bagaimana HIV Berjangkit? Melalui hubungan seks tidak selamat dengan pasangan pembawa kuman HIV. Dari ibu kepada anak dalam kandungan semasa mengandung, bersalin dan menyusukan bayi. Berkongsi jarum suntikan semasa penagihan dadah. Anda tidak akan dijangkiti HIV melalui: -gigitan nyamuk atau binatang lain -bersin atau batuk -bersentuhan ataupun berpelukan dengan pesakit HIV -air kencing atau peluh pesakit HIV -berkongsi tuala,bilik air ataupun kolam mandi -berkongsi makanan, pinggan dan sudu dengan pesakit HIV -menderm

Cegah Penyakit Tangan, Kaki dan Mulut

Image
Penyakit tangan, kaki dan mulut atau dikenali HFMD ( Hand, foot, and mouth disease)  disebabkan oleh virus (kumpulan enteroirus) yang biasanya menjangkiti kanak-kanak dibawah umur 5 tahun penyakit ini dijangkiti melalui kontak secara langsung dengan pesakit serta melalui najis, air liur dan lelehan dari hidung pesakit. Kebanyakan kes penyakit ini tidak serius. Namun begitu terdapat juga kes-kes teruk yang melibatkan sistem saraf dan tunjang. Jangkitan ini berlaku disebabkan tidak mengamalkan kebersihan diri yang baik dan berada di tempat atau persekitaran yang sesak, Setiap ahli keluarga dinasihatkan mengamalkan kebersihan diri untuk mencegah jangkitan. Tiada ubat untuk HFMD, selain menjaga kebersihan, adalah penting untuk mempunyai sistem imun yang optimum supaya anda kekal kuat dan dilindungi.Cuba perangsang imunisasi semula jadi dari Shaklee sekarang! aida terangkan dibawah. TANDA DAN GEJALAN PENYAKIT → Ruam dengan lepuh di tapak tangan, kaki dan kawasan l

Demam Denggi

Image
Apa itu Demam Denggi? Demam denggi adalah disebabkan oleh virus denggi, virus denggi dibawa oleh nyamuk Aedes, terutamanya Aedes aegypti dan Aedes albopictus demam denggi boleh dihidapi oleh bayi, kanak-kanak, remaja dan dewasa, juga dikenali sebagai demam pecah tulang (akibat sakit yang teruk dibahagian sendi dan otot). TANDA-TANDA DEMAM DENGGI  -Demam yang mengejutkan dengan suhu badan yang tinggi. -Sakit kepala atau sakit dibelakang mata. -Sakit sendi sakit badan. -Ruam. SIMPTOM-SIMPTOM DEMAM DENGGI. FASA DEMAM -Demam tiba-tiba -Sakit kepala -Berdarah mulut dan hidung -Sakit otot dan sendi -Muntah-muntah -Radang kulit -Cirit birit FASA KRITIKAL -Hipotension -Lelehan pleural -Kecairan -Pendarahan usus FASA PEMULIHAN -Tahap kesedaran semakin baik -Sawan -Gatal-gatal -Kadar degupan jantung perlahan SET SHAKLEE UNTUK IKHTIAR DENGGI. →Vivix Vivix bertindak menjaga kesihatan yang menyeluruh. Ia m

Jangan Ambil Mudah Masalah Kemurungan

Image
Kemurungan atau Depression boleh dihidapi oleh sesiapa sahaja tak kira umur, jantina dan bangsa.  Kemurungan adalah satu penyakit tekanan perasaan yang serius, dimana pesakit merasakan perasaan sedih yang berpanjangan  kecewa yang mendalam, atau putus harapan untuk hidup. tiada semangat untuk menjalani aktiviti harian, kehidupan yang dirasakan kosong dan sunyi.  Setiap orang ada masalah atau dugaan hidup  ada yang mampu menghadapi dugaan dengan tenang, ada juga yang tumbang, k adang kita malu nak share hal kita pada orang, takut tanggapan orang pada kita lemah tak ada iman tetapi mereka tak paham apa yang kita rasakan. Penghidap kemurungan biasanya macam orang normal namun hakikatnya jiwa bergelora dia coba control agar orang sekeliling tidak mengetahui, dengan alasan takut dilabel gila. tetapi tidak semuanya berkelakuan begitu, ada yang memang nampak serabut, dan simptom kemurungan ada pada dirinya iaitu    ๐Ÿ‘‰sentiasa sedih dan menangis ๐Ÿ‘‰cepat marah ๐Ÿ‘‰mudah letih ๐Ÿ‘‰